Ο «Καλλικράτης» ντύνεται στο χακί

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου Άμυνας


ΕΛΛΑΔΑ
0:08
21/11/2011
Ο «Καλλικράτης» ντύνεται στο χακί
4
loading

Η νέα δομή δυνάμεων του ελληνικού στρατεύματος, που θα επιφέρει δραστική μείωση λειτουργικών εξόδων, προσωπικού και μονάδων, είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η τετραμελής πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας καλείται να δράσει άμεσα και να υλοποιήσει όσα δεν τόλμησαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι οι μοναδικές στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ που δεν έχουν προβεί σε ουσιαστικό εκσυγχρονισμό την τελευταία πεντηκονταετία!

Αυτό που άμεσα καλείται να πράξει η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι να ανασύρει και να επικαιροποιήσει την Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση του 2002 που είχε συντάξει ο στρατηγός Π. Καράμπελας, επιτελάρχης, τότε, του ΓΕΕΘΑ και σήμερα του Αντώνη Σαμαρά.

Μια ρεαλιστική επιτελική μελέτη που είχε εγκρίνει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ουδέποτε υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για να έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, η δομή τους θα πρέπει να είναι απλή, χωρίς ενδιάμεσα επίπεδα και περιττές διοικήσεις, που αυξάνουν μεν τις θέσεις των στρατηγών αλλά είναι αναποτελεσματικές.

Με τα σημερινά δεδομένα, είναι αναγκαία η μείωση του αριθμού των υπαρχόντων μονάδων και η αύξηση της ισχύος των υπολοίπων.

Όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στο υπ. 'Αμυνας είναι οι εξής:

* H έγκριση της Νέας Δομής Δυνάμεων που θα εξασφαλίσει πόρους και προσωπικό με τη δραστική μείωση μονάδων και σχηματισμών.
* O έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των Γενικών Επιτελείων.
* Η ταχύτατη αξιοποίηση των ΝΑΤΟϊκών κονδυλίων για κατασκευή τεχνικών έργων που κινδυνεύουν να χαθούν.
* Η διερεύνηση δυνατοτήτων πώλησης παλαιών στρατιωτικών υλικών, που για πρώτη φορά θα αποφέρει ουσιαστικούς πόρους στα δημόσια ταμεία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Dinos

  * Η διερεύνηση δυνατοτήτων πώλησης παλαιών στρατιωτικών υλικών, που για πρώτη φορά θα αποφέρει ουσιαστικούς πόρους στα δημόσια ταμεία
  Μέχρι τώρα αυτά τα έσοδα από την εκποίηση του αποσυρόμενου υλικού καθώς και άλλοι πόροι πηγαίνουν στα ταμεία από τα οποία παίρνουν μερίσματα οι απόστρατοι.

 2. avatar mitsambouras

  τιποτα για καταργηση θητειας συζητιέται;

  1. avatar sailor

   δεν εχω ακούσει κάτι τέτοιο....μόνο για βουτυρο έμαθα, θα μοιράζεται δωρεάν στους μπεμπέδες που κλαίνε μακριά απο τη μαμά τους!!!!

   1. avatar mitsambouras

    χαχαχαχαχα σωστα οποιος δεν θελει να χαραμησει τζαμπα 1 χρονο απο την ζωη του για να κανει τα θεληματα του καθε πορωμενουν στρατιωτικου που βγαζει τα κομπλεξ του στην μοναδα του ειναι φλωρος. ασε μας ρε ναυτακι..που οποιο παει στρατο ειναι ξαφνικα μαγκας. γιατι; επειδη εμαθε να σφουγκαριζει τουαλετες;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει