Υλικά

To μπάρμπεκιου είναι η αλήθεια πως έχει πολλά μυστικά, κάποια πράγματα παραμένουν ωστόσο αναλλοίωτα και συμφωνούν όλοι. Και το κοινότερο από αυτά, πως στεγνώνουμε πάντα το κρέας πριν το ρίξουμε στη φωτιά ή το βάλουμε στον φούρνο με χάρτινη πετσέτα. Όταν προσπαθούμε να μαγειρέψουμε ένα κρέας που είναι ακόμα υγρό, δεν θα γίνει σωστά, καθώς θερμότητα και υγρασία δημιουργούν ατμό και δεν αφήνουν το κρέας να ψηθεί όπως πρέπει. Ο κανόνας ισχύει για κάθε τύπο ψησίματος, από θράκα και φούρνο μέχρι και τηγάνι. Η ενέργεια που ξοδεύεται για να βράσουν και να εξατμιστούν τα υγρά ρίχνει τη θερμοκρασία, κάνοντας ταυτοχρόνως άνοστο το ψητό, καθώς κατά τα πρώτα λεπτά βράζει ουσιαστικά στα ζουμιά του, το νερό και το αίμα. Το στεγνώνουμε λοιπόν υποχρεωτικά πριν το ψήσιμο με χαρτί κουζίνας, είτε το μαρινάρουμε είτε όχι. Μας το λέει ο σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Valentine Warner, μας το λέει ο «γκουρού» του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο βιβλίο του «Everyday Barbecue», ο John Shelton Reed στο «Holy Smoke», ο Aaron Franklin στο «Franklin Barbecue» και τόσοι μα τόσοι ακόμα γνώστες του κρέατος…