Στη λίστα των υποψηφίων για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κινηματογραφική μεταφορά της ερωτικής τριλογίας «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι», φιγουράρει η Ντακότα Τζόνσον, κόρη του Ντον Τζόνσον και της Μέλανι Γκρίφιθ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Wrap».

Μέχρι αυτή την στιγμή το θέμα παραμένει ανοιχτό, ωστόσο η Ντακότα Τζόνσον είναι από τις ανερχόμενες ηθοποιούς που θα μπορούσαν να υποδυθούν την Αναστάζια Στιλ, την νεαρή φοιτήτρια που πραγματοποιεί τις πιο τρελές φαντασιώσεις της με τον δισεκατομμυριούχο Κρίστιαν Γκρέι.

Η 23χρονη Ντακότα ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο ενώ το επόμενο βήμα στην υποκριτική έγινε με μικρούς ρόλους όπως για παράδειγμα αυτόν που υποδύθηκε στην ταινία «The Social Network».

Η Ντακότα Τζόνσον έχει συμμετάσχει επίσης σε σειρές όπως τα η «21 Jump Street» ενώ απέκτησε και το δικό της σόου στο Fox TV, «Ben and Kate».

Την σκηνοθεσία της ταινίας «Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι» έχει αναλάβει η βρετανίδα Σαμ Τέιλορ Τζόνσον , την διασκευή σεναρίου η Κέλι Μάρσελ, ενώ η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Αυγούστου του 2014.