36 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η θρυλική ταινία «Top Gun» επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το 1986 «έσπασε» ταμεία. Τομ Κρουζ και Κέλι Μακ Γκίλις συνέθεσαν το τέλειο κινηματογραφικό ζευγάρι.Τριάντα έξι χρόνια μετά το «Top Gun» επιστρέφει.

Μετά από πολλές αναβολές έφθασε η ημέρα της πρεμιέρας της ταινίας με τον Τομ Κρουζ να επιστρέφει όχι ως πιλότος αλλά ως εκπαιδευτής πτήσεων.

Μάλιστα, η εντυπωσιακή εμφάνιση του 60χρονου ηθοποιού που προσνηώθηκε στο παροπλισμένο αεροπλανοφόρο Μιντγουέι δίπλα στο κόκκινο χαλί με ελικόπτερο που πιλοτάριζε ο ίδιος, έκλεψε την παράσταση.

Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είχαν αναφέρει στο παρελθόν πως ο Τομ Κρουζ είχε διακόψει τα γυρίσματα της ταινίας για να μάθει να πιλοτάρει μαχητικό αεροσκάφος ώστε να μην χρειάζεται κασκαντέρ να τον ντουμπλάρει.

Ο διάσημος ηθοποιός επιστρέφει ως Πιτ Μάβερικ Μίτσελ και αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει μία νέα φουρνιά κορυφαίων πιλότων για μία απαιτητική και άκρως επικίνδυνη αποστολή.

Η νέα παραγωγή του Τομ Κρουζ είχε προγραμματισθεί να προβληθεί στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2019 όμως καθυστέρησε λόγω κορονοϊού και τώρα η νέα ημερομηνία είναι στις 27 Μαΐου.