Το φολκ συγκρότημα από τη Σουηδία, John Moose, πρωτοπορεί καθώς το ντεμπούτο άλμπουμ τους μπορεί κανείς να το ακούσει μόνο μέσα σε δάσος!

Ο ντράμερ της μπάντας, Tobias Norén, δημιούργησε μια εφαρμογή (application), η οποία λειτουργεί σε iOS και Android ενώ μπορεί κανείς να ακούσει το δίσκο τους, μόνο όταν το GPS επιβεβαιώσει ότι βρίσκεσαι μέσα σε δάσος!

«Η εφαρμογή λειτουργεί με τη βοήθεια των Google Maps, όπου τα δάση έχουν ένα συγκεκριμένο πράσινο χρώμα. Οι συντεταγμένες του GPS αποστέλλονται από το smartphone σε μια υπηρεσία, όπου σαρώνει το χάρτη μέσω του Google Maps και χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο για να καθορίσει αν ο χρήστης βρίσκεται σε δάσος», είπαν τα μέλη, στο περιοδικό Rolling Stone.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να σκέφτονται τη φύση-πώς είναι και πως θα έπρεπε να βασιζόμαστε σε αυτή. Οπότε, ο καλύτερος τρόπος, είναι να ‘αναγκάσουμε’ τον κόσμο, να επισκεφτεί ένα δάσος», συμπλήρωσαν.

Κατεβάστε εδώ την εφαρμογή

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.