Το δημιουργικό δίδυμο πίσω από το Stranger Things, τα αδέρφια Matt και Ross Duffer, μαζί με την Amblin Television του Steven Spielberg ετοιμάζουν την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Stephen King και του Peter Straub, The Talisman.

Όπως αναφέρει το Lordoftheseries.gr, ο Curtis Gwinn (Narcos, The Walking Dead) θα έχει χρέη σεναριογράφου, με τους προαναφερθέντες να συμμετέχουν ως παραγωγοί της σειράς. Παράλληλα, συμμετοχή θα έχει και η Paramount Television Studios. Το Netflix βρίσκεται σε συζητήσεις με όλες τις πλευρές, χωρίς ακόμη να υπάρχει κάποια συμφωνία.

Το The Talisman διηγείται την ιστορία ενός 12χρονου αγοριού, του Jack Sawyer, που ξεκινάει ένα επικό ταξίδι στο δρόμο με σκοπό να σώσει την ετοιμοθάνατη μητέρα του. Ψάχνει το Talisman, ένα ισχυρό κειμήλιο, που όχι μόνο μπορεί να σώσει τη ζωή της, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Στο ταξίδι αυτό θα υπάρχουν δύο παράλληλες πραγματικότητες: αυτή της Αμερικής και αυτή του φανταστικού και επικίνδυνου κόσμου, των Territories. Η συνέχεια του βιβλίου εκδόθηκε το 2001, με το Black House.

O Spielberg έχει μακρά ιστορία με το συγκεκριμένο βιβλίο τρόμου και φαντασίας, καθώς το 1982, δύο χρόνια πριν την κυκλοφορία του, είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του, δίχως να έχει καταφέρει έκτοτε να δημιουργήσει μια ταινία.

Αυτή θα είναι ακόμη μία από τις πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές βασισμένες σε βιβλίο του King. Μερικές από αυτές είναι το The Stand, το Under the Dome και το The Mist.