Η Αθήνα τον Αύγουστο μοιάζει πιο όμορφη από ποτέ, γι αυτό μην χάσετε την ευκαιρία όσοι μείνετε στην πόλη να την απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Δώστε ραντεβού, λοιπόν, με την παρέα σε καθιερωμένα μπαράκια για σούπερ καλοκαιρινά κοκτέιλ κάτω από τον έναστρο ουρανό της πόλης.

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο, στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου 31), να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα εξωτικά cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ.

Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8), υποδέχεται τους θαμώνες του πιο περιποιημένος και λαμπερός από ποτέ. Η φιλοσοφία του καθιερωμένου στεκιού στο κέντρο της Αθήνας παραμένει η ίδια, ωστόσο το μενού του έχει ανανεωθεί, περιμένοντας όλους εσάς να δοκιμάσετε όλες τις εμπνευσμένες νέες δημουργίες της ομάδας του.

Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος, αδιαμφισβήτητα, κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.

Baba Au Rum

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cocktail bars στην Αθήνα αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars. Το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του. Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.