Η αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα, εξέλιξη και κατασκευή νέων μοντέλων αποτελεί μια επιλογή εκ των ουκ άνευ για την Audi σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τους Βαυαρούς της BMW στο κυνήγι της πρώτης θέσης στην πολυτελή κατηγορία.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε από τον CEO της Audi, Rupert Stadler, η γερμανική εταιρεία αναθεωρεί, προς τα πάνω, το επενδυτικό της πλάνο για την προσεχή 5ετία σε μια προσπάθεια να καταστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική στο ομολογουμένως δύσκολο τερέν των πολυτελών οχημάτων.

Με το βλέμμα στραμμένο στις αντίστοιχες κινήσεις των BMW και Mercedes, η Audi θα επενδύσεις έως και τα τέλη του 2019 περί τα 24 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 70%, ήτοι 16,8 δισ. ευρώ, στην ανάπτυξη νέων μοντέλων και τεχνολογιών.

Η μερίδα του λέοντος στις επερχόμενες επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας αναλογεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τομέα Τεχνολογίας της Audi, Dr. Ulrich Hackenberg, «στην εξέλιξη νέων ψηφιακών εφαρμογών καθώς και στα εναλλακτικά συστήματα κίνησης».

Με βάση όλα τα παραπάνω, η Audi ευελπιστεί πως θα ανταποκριθεί με περισσότερη επιτυχία στις ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων, εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα υβριδική της τεχνολογία, σε συνδυασμό με μια ολοκαίνουργια γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης (ντίζελ και βενζίνης).

Όσον αφορά στα διαθέσιμα μοντέλα της, η Audi ανακοίνωσε και επίσημα πως με τις επενδύσεις αυτές η γκάμα της θα απαρτίζεται έως το 2020 από περίπου 60 μοντέλα και εκδόσεις τους καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό όλες τις ανάγκες των επιμέρους ανά τον κόσμο αγορών.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως 12 δισ. ευρώ (τα μισά σε σχέση με το συνολικό κόστος του προγράμματος) θα επενδυθούν εντός Γερμανίας και συγκεκριμένα στα εργοστάσια της εταιρείας σε Ingolstadt και Neckarsulm. Η αρχή της εν λόγω κατασκευαστικής… διεύρυνσης σε ό,τι αφορά στο πρώτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί με το νέο Q1, ενώ στην περίπτωση του Neckarsulm με τη «γέννηση» του νέου Α8.

Ως απόρροια των νέων αυτών επενδύσεων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ανακοινώσεις, το εργατικό δυναμικό της Audi αναμένεται να αυξηθεί μέσα στην προσεχή 5ετία ξεπερνώντας τα σημερινά επίπεδα των 80.000 εργαζομένων.

Ήδη, μάλιστα, από τις αρχές του 2014 στις τάξεις της εταιρείας επί γερμανικού εδάφους έχουν ενταχθεί πάνω από 3.000 νέοι εργαζόμενοι, ενώ στο νέο της εργοστάσιο στο Μεξικό, στο οποίο θα κατασκευάζεται το νέο Q5 για τις αγορές της εν λόγω ηπείρου, το εργατικό δυναμικό αναμένεται μέσα στο 2015 να αυξηθεί κατά περίπου 850 υπαλλήλους.

Πηγή: 4troxoi.gr