Μια νέα σχεδιαστική μέθοδο ακολούθησε η Bugatti για την Centodieci, ώστε να μη χρειάζεται μοντέλα με πήλινα προπλάσματα.

Μετά το εκπληκτικό μηχάνημα που είπε Divo και την ακόμα μοναδικότερη αυτοκινητιστική εμπειρία που αποκάλεσαν La Voiture Noire, η Bugatti ξαναχτυπά με άλλο ένα ιδιαίτερο αμάξι.

Η Centodieci είναι εδώ για να επαναλάβει τον αγωνιστικό άθλο των επιδόσεων της Divo με στιλ που να θυμίζει φευγαλέα το βαρύ πυροβολικό της στη δεκαετία του 1990, τη φοβερή και τρομερή EB110.

Έτοιμη πάνω στην ώρα για τους πανηγυρισμούς των 110 ετών από κείνη τη μέρα που κάποιος Έτορε Μπουγκάτι αποφάσισε να φτιάχνει αυτοκίνητα στη Γαλλία, η Centodieci θα βγει σε μόλις 10 κομμάτια. Καθένα τους θα φορά τον γνωστό W16 κινητήρα των 8 λίτρων που αποδίδει αυτή τη φορά όχι λιγότερα από 1.600 άλογα.

Η έμφαση στο ανθρακόνημα την κάνει ακόμα ελαφρύτερη και από τη Chiron (1.958 κιλά), πιάνοντας έτσι τα 100 χλμ/ώρα στο εκπληκτικό νούμερο των 2,4 δευτερολέπτων, τα 200 χλμ/ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα και τα 300 χλμ/ώρα σε 13,1 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 χλμ/ώρα.

Αποκλειστικά λευκή και χαρακτηριστικά Bugatti, η Centodieci (110 στα ιταλικά) είναι μια limited-edition εκδοχή της Chiron μόνο για τους λάτρεις του πανάκριβου κατασκευαστή.

Μόνο που εξωτερικά μοιάζει ολότελα καινούρια, καθώς απομακρύνεται από τη σχεδιαστική γραμμή της Bugatti θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στην EB110, το supercar που βγήκε μεταξύ 1991-1995.

Θαυμάστε χωρίς άλλα λόγια…