Τα Hyundai του World Superbike αποκαλύφθηκαν στην Ίμολα

Ένας «στόλος» γρήγορων αυτοκινήτων της κορεατικής φίρμας παρουσιάστηκε στην ιταλική πίστα


AUTO
13:39
16/05/2019
Τα Hyundai του World Superbike αποκαλύφθηκαν στην Ίμολα
loading

Τον πλήρη στόλο των επίσημων WorldSBK αυτοκινήτων της παρουσίασε η Hyundai Motor στον 5ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motul FIM Superbike (WorldSBK) στην Ίμολα της Ιταλίας. Ο στόλος της εταιρείας αποδεικνύει την ποικιλομορφία της γκάμας της, ξεκινώντας από το i30 N υψηλών επιδόσεων, έως το φιλικό προς το περιβάλλον Kona Electric, καθώς και  δύο μοντέλα SUV της εταιρείας.

Τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα παραγωγής της μάρκας χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες δραστηριότητες του WorldSBK, όπως η καθοδήγηση του αγώνα και η μεταφορά ιατρικού προσωπικού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας, η Hyundai θα συνεργαστεί στενά με την WorldSBK με σκοπό την πραγματοποίηση ποικίλων δραστηριοτήτων και καινοτόμων πρωτοβουλιών που θα προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες στους οπαδούς του N Brand. Η πραγματοποίηση δοκιμής των μοντέλων της μάρκας N, χρησιμοποιώντας πίστες και εξωτερικές διαδρομές αποτελεί μια από αυτές.

Η Imola αποτελεί τακτικό αγώνα στο ημερολόγιο του WorldSBK τα τελευταία χρόνια και φιλοξένησε το φετινό Pirelli Italian Round. Η πίστα εγκαινιάστηκε ως ημι-μόνιμος χώρος το 1953. Ο πλήρης τίτλος του είναι Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari και πήρε το όνομά του από τον πατέρα και τον γιο Έντσο και Ντίνο Φεράρι.

Στη φετινή διοργάνωση, η κορεάτικη εταιρία παρουσίασε δύο ξεχωριστούς στόλους. Ο πρώτος αποτελούνταν από οκτώ επίσημα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων δύο Safety Cars, το FIM Safety Officer Car, το Race Director Car και τέσσερα ιατρικά αυτοκίνητα. Ο δεύτερος στόλος αποτελούνταν από τέσσερα αυτοκίνητα δοκιμών που χρησιμοποιήθηκαν ως μέρος του προγράμματος δοκιμών. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στον αγώνα είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το νέο i30 Fastback N.

Τα i30 Fastback N Official Cars, δύο ειδικά διαμορφωμένα οχήματα είναι εμπνευσμένα από την Hyundai Motorsport και βασισμένα στο Performance Blue, που σηματοδοτεί το εμπορικό σήμα της Hyundai N. Για το WorldSBK, το Hyundai Blue έχει αντικατασταθεί με λευκό για να ξεχωρίζει εμφανώς το i30 Fastback N από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Το FIM Safety Officer Car είναι μια ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του i30 N υψηλών επιδόσεων της Hyundai. Με κόκκινο χρώμα αμαξώματος για καλύτερη ορατότητα κατά τη διάρκεια τυχών περιστατικών έκτακτης ανάγκης και μια φαρδιά φάσα σκουρότερου Hyundai Blue χρώματος στα πλαινά. Αντίστοιχα, το WorldSBK Race Car είναι ένα κατάλληλα διαμορφωμένο Kona Electric με μαύρο χρώμα αμαξώματος και κόκκινη φαρδιά φάσα στα πλαϊνά που υπογραμμίζει την εξουσία του Διευθυντή του Αγώνα. Ως EV, υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευση της Hyundai για οικολογική κινητικότητα.

Η Hyundai παρέχει επίσης δύο ειδικά διαμορφωμένες εκδόσεις της γκάμας των SUV της. Το Kona και το ολοκαίνουργιο Tucson N Line επιλέχθηκαν για τα τέσσερα WorldSBK Medical Cars δεδομένης της ικανότητάς τους να μεταφέρουν εξοπλισμό επείγουσας ανάγκης.

Τέλος, τα τέσσερα αυτοκίνητα δοκιμών της μάρκας, αποτελούνται από δύο μοντέλα υψηλών επιδόσεων i30 N hatchback και i30 Fastback N.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει