Ενώ ο θίασος του Παγκόσμιου Superbike επέστρεφε στην «καθημερινότητά» του με τον αγώνα στο Assen της Ολλανδίας, το δράμα του Joan Lascorz συνεχίζεται.

Η ομάδα του Kawasaki Racing Team εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη της υγείας τού άτυχου Ισπανού που υπέστη κάταγμα στον αυχένα, μετά από πτώση σε δοκιμές.

Δεν αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο μαθαίνουμε ότι ο Lascorz έχει πλέον τις αισθήσεις του και παραμένει στην Εντατική του νοσοκομείου Vall d’Hebron στην Βαρκελώνη. Επίσης αναφέρει ότι θα απαιτηθούν μήνες μέχρι να γίνει δυνατή η τελική εκτίμηση της κατάστασής του, δηλαδή το κατά πόσον θα μείνει παράλυτος ή όχι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα MCN, σε συνέντευξή του ο Team Manager της Kawasaki Guim Roda ανέφερε πως ο Joan είναι σε θέση να κινεί τους βραχίονές του, αλλά για την ώρα όχι και τα πόδια του. Όμως η τραυματισμένη περιοχή στον 6ο αυχενικό σπόνδυλο παρουσιάζει μεγάλη φλεγμονή και ελπίζεται πως όταν αυτή υποχωρήσει, θα ανακτήσει ο Joan και την κίνηση των ποδιών του. Διευκρίνισε πάντως ότι είναι πολύ νωρίς, για να πει κανείς οτιδήποτε με βεβαιότητα.

Όλη η κοινότητα του World Superbike και της μοτοσυκλέτας, αλλά και ο Τύπος εκφράζουν την συμπαράστασή τους και στέλνουν τις ευχές τους για γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στον συμπαθή Ισπανό. Όμορφα εκφράστηκε ο Carlos Checa μέσω του Twitter: «Ο Joan Lascorz αγωνίζεται σε ένα άλλο πρωτάθλημα, σε έναν αγώνα τον οποίο είμαι βέβαιος πως θα κερδίσει και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του για να τον υποστηρίξουμε. Μη το βάζεις κάτω!»

Στο πλευρό του βρίσκονται διαρκώς οι γονείς του Juan και Maribel και όλη η ευρύτερη οικογένεια καθώς και οι φίλοι του.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι γιατροί σχεδίαζαν να τον μεταφέρουν από την Εντατική στην ειδική μονάδα αποθεραπείας του νοσοκομείου, όμως η συγκέντρωση υγρών στους πνεύμονες ανέβαλε τη μετακίνηση για την επόμενη εβδομάδα.

Σε σχέση πάντως με την εκτίμηση της βλάβης στον νωτιαίο μυελό, οι γιατροί αναμένουν την υποχώρηση της φλεγμονής και την έναρξη της αποκατάστασης για να εκφέρουν διάγνωση με κάποια βεβαιότητα.

Βάστα γερά Joan!