Απαντώντας με δυναμικό τρόπο στους Γερμανούς ανταγωνιστές της, η Lexus ετοιμάζει τη δική της πρόταση στον άτυπο πόλεμο που έχει ήδη ξεσπάσει στους κόλπους της κατηγορίας των οικολογικών υπερκατασκευών.

Οι πληροφορίες που έχουν δει μέχρι και αυτή τη στιγμή το φως της δημοσιότητας μιλούν για ένα εντυπωσιακό… χτύπημα της ιαπωνικής εταιρείας, που στόχο έχει τόσο τη νέα Mercedes SLS E-cell, όσο και το επίσης προηγμένο στο συγκεκριμένο τομέα R8 e-tron της Audi.

Σε κάθε περίπτωση, το επερχόμενο ηλεκτρικό supercar της Lexus, το οποίο πρόκειται να εξελιχθεί σε συνεργασία με την αμερικάνικη Tesla αναμένεται να αποδίδει περί τους 500 ίππους εξασφαλίζοντας μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δλ.

Το «καθαρό» supercar της Lexus, το όνομα του οποίου παραμένει καλά κρυμμένο στις καλένδες της ιαπωνικής φίρμας, δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν από τα τέλη του 2014, ωστόσο δεδομένο θεωρείται το γεγονός ότι θα υιοθετεί πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του δοκιμασμένου στον τομέα της αεροδυναμικής LFA.

Πηγή: 4troxoi.gr