Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στο μασάζ για να χαλαρώσουν και άλλοι για να θεραπεύσουν μυοσκελετικά προβλήματα ακόμα και ψυχοσωματικά.

Θα βρεις πολλά διαφορετικά είδη μασάζ, το καθένα σχεδιασμένο για να φροντίσει συγκεκριμένες ανάγκες του σώματος σου. Πριν διαλέξεις κάποιο, μάθε πως λειτουργεί.

Ρεφλεξολογία: επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες ζώνες του πέλματος και της παλάμης οι οποίες θεωρητικά συνδέονται με κάποιο όργανο του σώματος το οποίο αντίστοιχα διεγείρεται μέσω της ασκούμενης πίεσης σε αυτές τις ζώνες. Αυξάνει την αιμάτωση και βελτιώνει συγκεκριμένες οργανικές και μυϊκές λειτουργίες. Τα οφέλη της μεθόδου δεν είναι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, όπως να αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την συγκέντρωση.

Thai: γνωστό και ως η γιόγκα για αυτούς που βαριούνται. Ουσιαστικά είναι μια συνεδρία παθητικού stretching, όπου ο χειροπράκτης με τις κινήσεις του τεντώνει και χαλαρώνει μυς και αρθρώσεις, ξεκινώντας από τα πόδια και προχωρώντας προς τα πάνω. Αυξάνει την ελαστικότητα, ξεμπλοκάρει τα «κλειδωμένα» ενεργειακά σημεία και επαναφέρει την ισορροπία τους.

Watsu: το σιάτσου του νερού. Βυθίσου σε ζεστό νερό ενώ ο χειροπράκτης ασκεί πίεση σε σημεία κλειδιά κάνοντας παράλληλα ελαφρύ stretching. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μαθαίνεις να αναπνέεις σωστά κάτι που θα σε κάνει να χαλαρώσεις περισσότερο ενώ η μειωμένη βαρύτητα μέσα στο νερό δίνει περισσότερη ελευθερία κινήσεων του σώματος.

Amma: βασισμένο στην κινέζικη τέχνη του βελονισμού, ασκεί πίεση σε στρατηγικά σημεία του σώματος, βελτιώνοντας την ροή της ενέργεια μέσα σε αυτό. Άγχος, πόνοι στη μέση, ανησυχία, πονοκέφαλοι, αυπνία και αρθρίτιδα, είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπιστούν με αυτή την μέθοδο μασάζ.

Σουηδικό: είναι ένα μασάζ που στοχεύει βαθιά στους μύες, χρησιμοποιώντας την τριβή τους με τα οστά, και με φορά της ροής του αίματος προς την καρδιά. Είναι κατάλληλο για να μειώσει τον χρόνο ανάρρωσης μυϊκών τραυματισμών, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και αποβάλει το γαλακτικό και ουρικό οξύ! Αν γυμνάζεσαι έντονα και συχνά, είναι το καταλληλότερο είδος για εσένα.

Λεμφικό: αργές, κυκλικές κινήσεις εφαρμόζονται κατά μήκος του λεμφικού κυκλοφορικού συστήματος. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται περιττά υγρά από τους ιστούς και αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος. Το κυριότερο είναι ότι βοηθάει στην απομάκρυνση τοξινών που παγιδεύονται στις λεμφικές οδούς.