Η σύγχρονη μόδα προσπαθεί να τινάξει από πάνω της την σκόνη των στερεοτύπων και όταν μιλά για τάσεις, συνήθως δεν διαχωρίζει τις γυναίκες με ηλικιακά κριτήρια. Από την άλλη, οι ίδιες οι γυναίκες πολλές φορές υιοθετούν κάτι ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους και αυτό είναι και το πιο σωστό: Να κάνουμε κάτι επειδή πραγματικά μας αρέσει, όχι επειδή είναι trend.

Ωστόσο το στιλ μιας γυναίκας συνήθως αλλάζει με τα χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως γίνεται καλύτερο ή χειρότερο. Είναι απλώς διαφορετικό. Οι γυναίκες μεγαλώνουν, ωριμάζουν, περνάνε φάσεις, δοκιμάζουν πράγματα, απορρίπτουν ή αγκαλιάζουν τάσεις, δοκιμάζουν look και κάπως έτσι η ίδια γυναίκα, αν ανατρέξει σε προηγούμενες φάσεις της ζωής της, θα δει πως είχε εντελώς διαφορετικό τύπο από αυτόν που έχει σήμερα. Το να εξελίσσει την εικόνα της μέσα στα χρόνια είναι φυσιολογικό.

Έτσι λοιπόν, χωρίς καμία διάθεση να κρεμάσουν ταμπέλες, οι nail artists έχουν κάποιες προτάσεις για γυναίκες κάθε ηλικίας για τη φετινή άνοιξη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως μια κοπέλα που διανύει τη δεκαετία των 20 δεν μπορεί να επιλέξει το χρώμα που οι ειδικοί προτείνουν για μια γυναίκα στα 40 ή και το αντίστροφο.

Για όσες είναι στα 20s

H πλέον κατάλληλη δεκαετία για να πειραματιστεί κάποια είναι αυτή που συνήθως υιοθετεί και τα πιο εκκεντρικά look. Στα 20s μπορεί να δεις με την ίδια συχνότητα μια κοπέλα να έχει κοντά παστέλ νύχια ή μακριά ακρυλικά σε σχήμα stilleto σε μια έντονη φλούο απόχρωση, κι όλα είναι εξίσου cool. Για φέτος την άνοιξη, ένα μανικιούρ που προτείνει ο nail artist Chaun Legend είναι αυτό με εξαιρετικά μεγάλο μήκος, σχήμα stilleto και αρκετά σχέδια. Το έδειξε στους 1 εκ. ακολούθους του και ενθουσιάστηκαν.

Για όσες είναι στα 30s

Στα 30 οι γυναίκες συνήθως έχουν πειραματιστεί ήδη αρκετά, ωστόσο είναι ακόμη ανοικτές σε νέες προτάσεις και δοκιμάζουν καινούργια πράγματα – ίσως όχι με τη συχνότητα που το έκαναν παλαιότερα, αλλά αν κάτι τους αρέσει, θα θελήσουν να το δουν και πάνω τους. Σαφώς και αρκετές φορές θα παίξουν με ασφάλεια, έχοντας κατασταλάξει σε αυτό που τους αρέσει και τους πάει, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για κάτι ακόμα. Για αυτή την άνοιξη η Zola Ganzorigt που επιμελείται το μανικιούρ πολλών a-class celebrities, προτείνει το trend του glazed donut για το οποίο θεωρεί ότι από τότε που κυκλοφόρησε, δεν έφυγε από τη μόδα και αποτελεί κλασική επιλογή για το κόκκινο χαλί των Όσκαρ.

Για όσες είναι στα 40s

Σίγουρα πιο κατασταλαγμένες, οι γυναίκες στη δεκαετία των 40 ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν χωρίς να απορρίπτουν νέες προτάσεις, απλώς ξέρουν να τις διαχειρίζονται καλύτερα. Άλλωστε τα 40 είναι τα νέα 30 και τάσεις που παλαιότερα δεν θα τις βλέπαμε τόσο εύκολα σε αυτή τη δεκαετία, τώρα είναι γεγονός. Γι’ αυτή τη σεζόν, ο πιο διάσημος nail artist στον πλανήτη, ο Tom Bachik, προτείνει ένα μανικιούρ το οποίο φωτογράφισε πάνω στη Margot Robbie και λέγεται Bubbly Champagne.

Για όσες είναι στα 50s και πάνω

To 50 είναι μονάχα ένας αριθμός – αρκεί να σκεφτούμε ότι στο club των γυναικών που πλέον διανύουν αυτή τη δεκαετία βρίσκονται η Jennifer Lopez, η Gwen Stefani, η Jennifer Aniston, η Sofia Vergara και πολλές άλλες. Η γυναίκα στα 50 της είναι πολύ γοητευτική, μπορεί να γίνει ακόμη και σαγηνευτική, ενώ ό,τι επιλέξει εμπεριέχει μέσα του μεγάλη σοφία, καθώς είναι διαλεγμένο με το καλύτερο κριτήριο που υπάρχει εκεί έξω: την εμπειρία. H πρόταση και πάλι του Tom Βachik φωτογραφημένη στα νύχια της Charlize Theron είναι το galactic magnetic μανικιούρ.