Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 3. Snail House, Σόφια, Βουλγαρία

Τοποθεσία: Σόφια, Βουλγαρία
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 2008
Αρχιτέκτονας: Άγνωστος
Σκοπός: Κατοικία

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής Simeonovo της Σόφιας είναι αυτό το μοναδικό κτήριο σε σχήμα σαλιγκαριού.

Η 5όροφη πολυκατοικία έχει διακοσμηθεί με σειρές από έντονα χρώματα, ενώ είναι απόλυτα ξεκάθαρα όλα τα μέρη του σαλιγκαριού, όπως τα μάτια, οι κεραίες και το κέλυφος του.

Αν και απόλυτα διαφορετικό από οποιοδήποτε κτίσμα, το σπίτι ταιριάζει παραδόξως με τις γειτονικές κατασκευές και δίνει την ψευδαίσθηση ότι το γιγαντιαίο σαλιγκάρι σέρνεται κατά μήκος του δρόμου.

Στη στέγη είναι σκαρφαλωμένη μια μικρή πασχαλίτσα και μια πεταλούδα και γύρω του έχουν φτιαχτεί και άλλα μικρά σαλιγκάρια.

Το σπίτι σαλιγκάρι χτίστηκε το 2008 και κάποτε ανήκε σε έναν επαγγελματία κατασκευαστή, που σχεδίασε γήπεδα γκολφ στην Ιαπωνία και τη Γαλλία και εργάστηκε για το παλάτι του εμίρη του Κουβέιτ.

Είναι χτισμένο με υψηλής ποιότητας και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενώ στην κατασκευή του δεν υπάρχουν κάθετα τοιχώματα και γωνίες. Θεωρείται, μάλιστα, ότι για να χτιστεί δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα τούβλο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…