Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 32. Druzhba Holiday Center, Γιάλτα, Ουκρανία

Τοποθεσία: Γιάλτα, Ουκρανία
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 1984
Αρχιτέκτονας: Igor Vasilevsky
Σκοπός: Ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο Druzhba Holiday Center χτίστηκε στην Γιάλτα της Ουκρανίας το 1984, σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονα Igor Vasilevsky.

Το συγκρότημα έχει κυλινδρική δομή και δεσπόζει σε έναν χαμηλό λόφο, προσφέροντας μοναδική θέα στην θάλασσα και προσφέροντας στην εποχή του αποκλειστική πρόσβαση στην ειδικά διαμορφωμένη παραλία, ακριβώς από κάτω.

Το επιβλητικό οικοδόμημα στέκεται πάνω σε σταθερά τσιμεντένια “πόδια”, που στεγάζουν τους ανελκυστήρες και τις σκάλες. Οι πελάτες του resort για να μπουν μέσα χρειαζόταν να διασχίσουν μια κυλινδρική επέκταση, που περιβάλλεται από έναν γυάλινο σωλήνα.

Τα περίτεχνα δομημένα παράθυρα, προσφέρουν απεριόριστη θέα στην θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν και την ιδιωτικότητα των πελατών, αφού κανένα δωμάτιο δεν έχει οπτική επαφή με το άλλο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…