Υλικά

  • 2 φιλέτα καπνιστή ρέγγα
  • 2 μεγάλες πατάτες (που τις έχουμε βράσει με τη φλοίδα)
  • 200 γρ. λάχανο (πράσινο)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Παίρνουμε το λάχανο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το βάζουμε να βράσει για 3 λεπτά, ώστε να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (αφού τις έχουμε βράσει με τη φλοίδα) και τις κόβουμε καρέ. Ύστερα παίρνουμε και τη ρέγγα και την κόβουμε σε κομμάτια. Κάνουμε μία βινεγκρέτ, βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας πολύ καλά το μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο μαζί, το λάχανο, τις πατάτες και τη ρέγγα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. botrini735x90