Υλικά

  • 180 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Έτοιμη ζύμη πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου
  • τσαγιού
  • 180 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • 60 γρ. κίτρινο, μαλακό τυρί χοντροκομμένο
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φύλλα κόλιαντρου (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τα ανάμεικτα μανιτάρια με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα ταψί για να καλύψετε τον πάτο και τοποθετήστε την έτοιμη ζύμη πίτσας απλώνοντας καλά. Αν η ζύμη συρρικνωθεί από τις άκρες, σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν την τεντώσετε ξανά.
  4. Ψήστε μέχρι η κρούστα να αρχίσει να σφίγγει αλλά να μην έχει πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και απλώστε 1/3 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου σε όλη την επιφάνεια της κρούστας. Τοποθετήστε από πάνω τη φρέσκια μοτσαρέλα και το κίτρινο τυρί, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι η κρούστα να ροδίσει από κάτω, το τυρί να λιώσει και τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα, 16- 20 λεπτά ακόμα.
  6. Περιχύστε την πίτσα με περισσότερη σάλτσα μπάρμπεκιου, αν θέλετε. Τοποθετήστε από πάνω νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φύλλα κόλιανδρου και απολαύστε.