Μαζί με τις ανεπίσημες φωτογραφίες της τρίθυρης έκδοσης του νέου Ford Focus που κυκλοφορεί και η φήμη ότι πρόκειται για την αναβίωση του ιστορικού Capri της δεκαετίας του 1970! Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του νέου Focus, αλλά με σαφή σπορ προσανατολισμό!

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπεύθυνος σχεδίασης της εταιρείας, Martin Smith ανέφερε ότι τώρα φαίνεται να είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για ένα κουπέ αυτοκίνητο από τη Ford. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Ο στόχος μας πάντα ήταν να κάνουμε τη γκάμα του Focus όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρουσα. Τώρα που το έχουμε καταφέρει, μπορούμε να προχωρήσουμε και σε πιο τολμηρά σχέδια. Πράγμα που θα δείξουμε στην έκθεση του Ντιτρόιτ».

Οι σχεδιαστές της εταιρείας έχουν χρησιμοποιήσει ως έμπνευση τις ιστορικές εκδόσεις του Capri της δεκαετίας του 1970, όμως εμφανισιακά το αυτοκίνητο δεν θα έχει καθόλου ρετρό στοιχεία. Αντίθετα η αισθητική του θα είναι αισθητά επηρεασμένη από το νέo Focus, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύοντας το σπορτίφ προσανατολισμό του θα είναι χαμηλότερο και φαρδύτερο από αυτό.

Από πλευράς κινητήρα η κορυφαία έκδοση θα χρησιμοποιεί αυτό που παρουσιάστηκε στο νέο Focus ST, και δεν είναι άλλο από το νέο τετρακύλινδρο δίλιτρο EcoBoost με την απόδοση να ξεπερνά τους 250 ίππους, όμως σίγουρα θα υπάρξουν και μικρότερα μηχανικά σύνολα. Την Concept μορφή του αυτοκινήτου θα τη δούμε στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2011, ενώ η έκδοση παραγωγής δεν θα κάνει την εμφάνιση της πριν από το 2012.

Πηγή: autotriti.gr