Το Renault Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο successstory, με 16 εκ. πωλήσεις. Είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας, έγινε διεθνές bestseller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη.

Στην 5η γενιά του μοντέλου ξεχωρίζει για το σύγχρονο στυλ του, ενώ το κομψό εσωτερικό εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Στο νέο εμπρός μέρος η φωτιστική υπογραφή είναι πλήρως ανανεωμένη και αντικατοπτρίζει την νέα εταιρική ταυτότητα της μάρκας. Οι νέες έντονες σχεδιαστικές γραμμές χαρίζουν στο Clio πιο έντονη προσωπικότητα, καθιστώντας το ένα ακόμα πιο ζωντανό ‘status symbol’. Το νέο Clio προσφέρει επίσης αναβαθμισμένη τεχνολογία, καθώς πλέον, διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων σε όλες τις εκδόσεις του.

Τώρα το νέο Renault Clio καθίσταται πιο προσιτό από ποτέ. Εφοδιασμένο, με τον σύγχρονο, βενζινοκινητήρα 1.0 SCe, διατίθεται στην εισαγωγική έκδοση Authentic, με τιμή €16.980 και με €133/μήνα.

Δυναμική και οικονομία

Ο ατμοσφαιρικός, 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας του 1 λίτρου, αποδίδει 65 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 95 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ., όντας κατάλληλος για αστικές μετακινήσεις, καθώς έχει να κινήσει ένα πολύ ελαφρύ αμάξωμα με καθαρό βάρος που μόλις που ξεπερνάει τον 1 τόνο (1.028 κιλά). Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικές επιδόσεις στο μοντέλο, αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, με τη μικτή τιμή της να μην ξεπερνάει τα 5,3 λτ./100χλμ. Παράλληλα, με εκπομπές ρύπων έως 119 γρ./χλμ. το Clio SCe 65 Authentic δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, ενώ έχει και ελευθέρας καθημερινά στον πράσινο δακτύλιο.

Άνεση και ασφάλεια

Η έκδοση Authentic διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Μεταξύ άλλων, η έκδοση εξοπλίζεται με πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας που περιλαμβάνει: σύστημα σταθερής ταχύτητας με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας, έξυπνο σύστημα διαχείρισης ταχύτητας, σύστημα ανίχνευσης απόσπασης προσοχής οδηγού, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και δίκυκλων, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε οδόστρωμα με κλίση και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα είναι ενεργά όλα ή κάποια από τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης μέσω του διακόπτη «My Safety».

Αναβαθμισμένη τεχνολογία

Παράλληλα, στο εσωτερικό βρίσκει κανείς ψηφιακό πίνακα οργάνων 7’’, σύστημα πολυμέσων easy link με οθόνη 7’’ και δύο θύρες USB, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός με σύστημα συνεχούς λειτουργίας, πίσω κάθισμα με ανάκληση και διαιρούμενη πλάτη 60/40. Στο εξωτερικό του μοντέλου ξεχωρίζουν οι προβολείς LED Pure Vision, τα φώτα ημέρας LED, οι αισθητήρες φώτων και βροχής, καθώς και οι θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες. Τέλος, διατίθεται και εφεδρικός τροχός κανονικών διαστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η γκάμα Clio πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, 3 έτη δωρεάν οδικής βοήθειας και δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες.