Για το 2017 ετοιμάζεται η BMW να λανσάρει το νέο crossover της, την X2 που θα είναι προσθιοκίνητη και θα διαθέτει 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα και στοιχεία σπορτίφ με coupe στιλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η βαυαρική φίρμα θα «μεγαλώσει» την οικογένεια των crossover της, εντάσσοντας το 2017 και τη νέα X2 στην γκάμα των μοντέλων της.

Ειδικότερα, μετά τη νέα γενιά της X1 που αναμένεται το 2016, η BMW αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως και σε ένα άλλο προσθιοκίνητο μοντέλο -λίγο μεγαλύτερο- που θα βασίζεται και αυτό στην πλατφόρμα UKL1 και θα διαθέτει δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά και αμάξωμα με 3 ή 5 πόρτες, όπως και η νέα γενιά της X1.

Μάλιστα, από την αποκλειστική, κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, βλέπουμε ότι η νέα X2 θα υιοθετήσει στοιχεία των μεγαλύτερων Χ4 και Χ6, αποτελώντας ουσιαστικά μια περισσότερο σπορ εκδοχή της επόμενης γενιάς της Χ1, καθώς θα διαθέτει χαμηλότερη γραμμή οροφής και ένα coupe προφίλ.

Όσον αφορά τώρα τα μηχανικά μέρη, η νέα BMW X2 αναμένεται να τροφοδοτηθεί με τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, 1,5 λτ. με 3 κυλίνδρους και τους 2λιτρους των 4 κυλίνδρων, πολλοί από τους οποίους υπάρχουν ήδη στην γκάμα του ΜΙΝΙ. Επίσης, οι επιλογές ως προς τη μετάδοση της κίνησης θα είναι ανάμεσα στο στάνταρ 6άρι μηχανικό κιβώτιο και στο προαιρετικό αυτόματο των 8 σχέσεων, δύο κιβώτια που θα μεταφέρουν την κίνηση είτε μπροστά είτε και στους 2 άξονες.

Πηγή: autotriti.gr