Ένα βίντεο καταγράφει τις δραματικές στιγμές που ένα τρομοκρατημένο κοριτσάκι διασώζεται κοντά στην ακτή της Ουαλίας. Η μικρή είχε παρασυρθεί με το φουσκωτό της στη θάλασσα.

Το κορίτσι, που πιστεύεται ότι είναι 8 ετών, είχε ανέβει στο φουσκωτό, το οποίο είχε δεθεί με ένα σκοινί, που κρατούσε κάποιος συγγενής. Όμως οι ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν το φουσκωτό με το παιδί μέσα στη θάλασσα, μακριά από την ακτή, τη Δευτέρα.

«Ήταν πολύ τυχερό που το πλήρωμα ήταν στην περιοχή, για μια άλλη κλήση. Ήμασταν πολύ γρήγορα στο σημείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Rhyl Lifeboat Station, Πολ Φροστ, στη βρετανική Sun.

Στο βίντεο φαίνονται μέλη του Βασιλικού Εθνικού Ινστιτούτου Σωσίβιων Λέμβων (RNLI) να σπεύδουν προς το κορίτσι, που φωνάζει ότι φοβάται και ότι θέλει να βγει έξω. «Φοβάμαι πολύ, σας παρακαλώ βοηθήστε» ακούγεται να φωνάζει.

Λίγο αργότερα, οι διασώστες τραβούν το κορίτσι που κλαίει και τη διαβεβαιώνουν ότι σύντομα θα ενωθεί ξανά με την οικογένειά της.

«Το φουσκωτό παρασύρθηκε γρήγορα μέσα στη θάλασσα», σύμφωνα με τον Φροστ. «Έκανε το σωστό και έμεινε μέσα σε αυτό και δεν προσπάθησε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Έκλαιγε όταν τη βρήκαμε. Την πήγαν πίσω στην ακτή στην οικογένειά της. Δεν χρειάστηκε να της παρασχεθεί κάποια ιατρική βοήθεια. Ήταν απλώς λίγο ταραγμένη», συμπλήρωσε ο Φροστ.