Αμερικανικά πλοία παρενοχλήθηκαν, στις αρχές Απριλίου, από σκάφη των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal που έγινε γνωστό χθες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία επικαλείται αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στις 2 Απριλίου, τρία πολεμικά σκάφη και ένα πλοίο υποστήριξης «επιτέθηκαν σε δύο πλοία Ακτοφυλακής ενώ περιπολούσαν διεθνή ύδατα στο νότιο τμήμα του Περσικού Κόλπου».

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, το πλοίο Wrangell έπρεπε να καταφύγει σε αμυντικούς ελιγμούς για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Το περιστατικό αυτό – το οποίο ήρθε στο φως σχεδόν ένα μήνα από τότε που συνέβη – έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον η οποία έχει επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το ιρανικό καθεστώς για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Βέβαια, οι διμερείς τους σχέσεις κλονίστηκαν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, πριν από τρία χρόνια, από το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA) του 2015, γεγονός που ώθησε την ιρανική πλευρά να ξαναρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της.