Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στη Μιανμάρ, με τον κόσμο να διαδηλώνει στους δρόμους κατά του πραξικοπήματος από τον στρατό.

Έτσι, το Facebook παίρνει μέτρα προκειμένου να μην έχει η Tatmadaw (σ.σ. η επίσημη ονομασία των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ) τη δυνατότητα να παραπληροφορεί το κοινό.

Για το λόγο αυτό, μειώνει τη διανομή περιεχομένου από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ακυρώνει τη δυνατότητα των κυβερνητικών υπηρεσιών της χώρας να ζητούν την αφαίρεση περιεχομένου μέσω καναλιών που χρησιμοποιούν οι Αρχές. Επίσης, αφαιρεί προληπτικά posts με ρητορική μίσους, ενώ μειώνει και τη διανομή περιεχομένου που υποστηρίζει το πραξικόπημα. Διαγράφει μαζικά posts τα οποία ισχυρίζονται πως υπήρξε νοθεία ή ξένος δάκτυλος στις εκλογές Νοεμβρίου, καθώς και posts τα οποία καλούν ανθρώπους να φέρουν όπλα σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

Από την άλλη, πάροχοι τηλεφωνίας αποκλείουν το Facebook από τους πολίτες, κατόπιν εντολής των στρατιωτικών, καθώς “συμβάλει στην αύξηση της αστάθειας στη χώρα”.

Σε κάθε περίπτωση, το Facebook λαμβάνει μία ξεκάθαρη πολιτική θέση, τη στιγμή που τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για αποκατάσταση των υπηρεσιών internet στη χώρα, ώστε να αποκατασταθεί η ελευθερία της έκφρασης.