To Λος Άντζελες είναι αντιμέτωπο με μια αδιανόητη συνθήκη, καθώς τα πτώματα από τον κορονοϊό συσσωρεύονται και πρέπει να βρεθεί επειγόντως μια λύση.

Κι έτσι ανέστειλε όλους τους περιορισμούς λειτουργίας των αποτεφρωτήρων, ώστε να γίνει καλύτερη διαχείριση των πτωμάτων.

Το Λος Άντζελες είχε επιβάλει περιορισμούς στη χρήση των αποτεφρωτήρων που συνδέονταν με την ποιότητα της ατμόσφαιρας, μια κατάσταση που έγινε σαφές πως δεν μπορεί να ισχύει μέσα στον πανικό της πανδημίας.

Το Γραφείο του Ιατροδικαστή του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε πως «υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη για επιπρόσθετες υπηρεσίες ανθρώπινης αποτέφρωσης, ώστε να διαχειριστούμε την αυξημένη ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες που προκύπτει από τους θανάτους εξαιτίας της Covid-19», έγραψε ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας για την ποιότητα του αέρα, Wayne Nastri.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο ημερήσιος ρυθμός θανάτων στο Λος Άντζελες είναι σήμερα διπλάσιος απ’ ό,τι πριν από την πανδημία.

«Από τις 15 Ιανουαρίου, πάνω από 2.700 πτώματα φυλάσσονται στα νοσοκομεία και το Γραφείο του Ιατροδικαστή. Τα 28 αποτεφρωτήρια της κομητείας του Λος Άντζελες έχουν τους πόρους και την ικανότητα να εκτελούν περισσότερες αποτεφρώσεις, οι οποίες δεν μπορούσαν ωστόσο να γίνουν λόγω των ρυθμιστικών περιορισμών», κατέληξε.

«Αναστέλλω λοιπόν όλες τις συνθήκες που περιορίζουν την αποτέφρωση των ανθρώπων»…