Ένας 20χρονος γάλλος μουσουλμάνος, γιος αστυνομικού, ξυλοκοπήθηκε αγρίως από 5 μουσουλμάνους επειδή γιόρτασε τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του στη Γαλλία.

Το θύμα, που δεν κατονομάζεται για ευνόητους λόγους, ξυλοκοπήθηκε επίσης για το γεγονός ότι η αστυνομικός μαμά του είναι μουσουλμάνα, ενώ ο θετός του πατέρας, επίσης αστυνομικός, όχι.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν.

Η επίθεση έγινε στο Μπελφόρ, όταν το θύμα ανέβασε φωτογραφίες από την οικογενειακή συγκέντρωση στα κοινωνικά μέσα.

Ένας από την παρέα των δραστών απάντησε στις εικόνες, αποκαλώντας τον «βρομερέ γιε λευκών ανθρώπων», «γιε φιδιού» και «γιε αστυνομικών».

Ο άντρας, που ήταν παιδικός φίλος του θύματος, τον απείλησε πως θα του δείξει «τι σημαίνει να είσαι πραγματικός Άραβας» και οι δυο τους κανόνισαν να συναντηθούν σε κοντινό πάρκο.

Εκεί του την είχαν όμως στημένη 5 άντρες, που τον άφησαν «μέσα στα αίματα και τις μελανιές», σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τοπικών μέσων.

Τρεις άντρες έχουν έκτοτε συλληφθεί. Ο βασικός ύποπτος, ο παιδικός του φίλος, είπε στους αστυνομικούς πως «δεν γιορτάζουν οι μουσουλμάνοι τα Χριστούγεννα» και πως οι εικόνες με το χριστουγεννιάτικο γεύμα τον «σόκαραν».

Ο Ζεράλ Νταρμανέν χαρακτήρισε ρατσιστική την επίθεση…