Οι Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους χτυπώντας κατσαρολικά για να ζητήσουν από τον τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος να δωρίσει τα εκατομμύρια που σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε από τη Σαουδική Αραβία στο ισπανικό σύστημα υγείας που δοκιμάζεται στην μάχη κατά του κορονοϊού

Κινητοποιημένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους στην Μαδρίτη για να χτυπήσουν μεταλλικές κατσαρόλες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο βασιλιάς Φελίπε 5ος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποποιείται την κληρονομιά του πατέρα του, από τον οποίο αφαίρεσε επίσης το ετήσιο επίδομα.

 


Ελβετική εφημερίδα αποκάλυψε ότι, όταν ήταν βασιλιάς, ο Χουάν Κάρλος δέχθηκε το ποσόν των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την Σαουδική Αραβία.

Ο ίδιος ο Χουάν Κάρλος, που αποποιήθηκε τον θρόνο του 2014, δεν σχολίασε το δημοσίευμα. Ωστόσο το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο τέως βασιλιάς δεν είχε ενημερώσει τον γιο του για την δοσοληψία.

Οι Ισπανοί, που βρίσκονται από το Σάββατο υπό αυστηρό περιορισμό στα σπίτια τους, ήταν οι πρώτοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να χειροκροτήσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων τους που δίνει την μάχη του κορονοϊού.