Τα χαρτιά υγείας έχουν εξαφανιστεί στην Αυστραλία, όπου ο πανικός για την εξάπλωση του κορονοϊού κατέλαβε τους πολίτες και τους οδήγησε σε μαζικές αγορές, με αποτέλεσμα τα ράφια να αδειάσουν.

Έτσι, μπορεί κανείς να καταλάβει τον πανικό για την επάρκεια του συγκεκριμένου προϊόντος πρώτης ανάγκης όταν ένα φορτηγό που μετέφερε χαρτιά υγείας τυλίχτηκε στις φλόγες στο Μπρισμπέιν.

Οι καταναλωτές αγοράζουν μαζικά χαρτιά υγείας όλη την εβδομάδα και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Woolworths και Coles υποχρεώθηκαν να βάλουν πλαφόν-τα 4 πακέτα- στις ποσότητες που δικαιούται να αγοράζει ο καταναλωτής.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους καταναλωτές να μην αποθηκεύουν χαρτιά υγείας και ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον έφθασε στο σημείο να επιχειρήσει να καθησυχάσει τους καταναλωτές για την επάρκεια των χαρτιών.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα έχει ανέλθει σε 53, ενώ σημειώθηκαν και δύο θάνατοι.

Το φορτηγό έπιασε φωτιά όταν εξερράγη ο κινητήρας του στα προάστια της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο οδηγός του απεγκλωβίστηκε χωρίς να τραυματιστεί και το φορτίο του, περιλαμβανομένου του χαρτιού υγείας, στο μεγαλύτερο μέρος του δεν καταστράφηκε.

Ωστόσο το περιστατικό έγινε πρωτοσέλιδο αυξάνοντας την ανησυχία για την επάρκεια χαρτιού υγείας στη χώρα, την οποία ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών Μπρένταν Μέρφι επιχείρησε να κατευνάσει σήμερα.

«Δεν υπάρχει λόγος να αδειάζετε τα ράφια από το χαρτί υγείας στα σούπερ μάρκετ» είπε ο Μέρφι σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα.

Εφημερίδα με…ένθετο χαρτί υγείας αντί για σελίδες

Μάλιστα κάποια μέσα ενημέρωσης δεν έχασαν ευκαιρία και διακωμώδησαν την κατάσταση με τον πανικό για το χαρτί υγείας.

Η ταμπλόιντ εφημερίδα NT News, που είναι γνωστή για τους χιουμοριστικούς τίτλους της, κυκλοφόρησε με οκτώ λευκές σελίδες στη μέση του σημερινού της φύλλου και με την επεξήγηση ότι παρέχει στους αναγνώστες της αυτό που χρειάζονται.

«Σας τελείωσε το χαρτί υγείας; Η NT News φροντίζει. Γι αυτό τυπώσαμε ένα αποσπώμενο οκτασέλιδο ένθετο, με κάθετες και οριζόντιες γραμμές για να μπορεί να κόβεται, που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Προμηθευτείτε την περιορισμένη έκδοση με το χαρτί υγείας φύλλο-φύλλο» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα.