Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, το οποίο φέρεται να δείχνει αστυνομικούς με στολή στη Χιλή να «σνιφάρουν» ναρκωτικά στον δρόμο, προτού κληθούν να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα της χώρας.

Στο οπτικό υλικό φαίνονται τρεις άνδρες ντυμένοι με τις ειδικές στολές για την αντιμετώπιση ταραχών να έχουν συγκεντρωθεί στη μέση του δρόμου και να σκύβουν για να εισπνεύσουν κάποιου είδους σκόνη, πιθανόν κοκαΐνη αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Το βίντεο κυκλοφόρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του, σύμφωνα με τη Daily Mail. Η ημερομηνία που μαγνητοσκοπήθηκε είναι άγνωστη και δεν είναι σαφές αν η κυβέρνηση έχει λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον των αστυνομικών.

Από τη Δευτέρα οι αρχές της Χιλής δούλευαν για να καθαρίσουν τους δρόμους του Σαντιάγο και να ξεκινήσει και πάλι η κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μετά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ταραχές.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας ανακοίνωσε ότι 2.151 άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Τουλάχιστον 67 αστυνομικοί και 819 πολίτες έχουν τραυματιστεί.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν με τις διαμαρτυρίες κυρίως των φοιτητών εξαιτίας της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου του μετρό στην πρωτεύουσα Σαντιάγο και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα.