Ο ακριβότερος καφές του κόσμου και με τη βούλα είναι μια ποικιλία από τον Παναμά που προσφέρεται σε αλυσίδα καφέ της Καλιφόρνια έναντι 67 ευρώ (75 δολάρια) η κούπα!

«Elida Natural Geisha 803» λένε τον μονοποικιλιακό καφέ του Παναμά που πωλείται ήδη και κατά αποκλειστικότητα στην καλιφορνέζικη Klatch Coffee Roasters και είναι αποκλειστικά για τους λάτρεις με γερά πορτοφόλια.

Ο Geisha 803 απέσπασε πρόσφατα το μεγάλο βραβείο ως ο καλύτερος καφές του Παναμά, σε έναν διαγωνισμό που αποκαλείται χαρακτηριστικά «τα Όσκαρ του καφέ». «Όπως ακριβώς και με το κρασί, σε μια κλίμακα των 100 αυτός ο καφές πήρε την υψηλότερη βαθμολογία», λέει περιχαρής στο δίκτυο ABC News η συνιδιοκτήτρια της αλυσίδας, Bo Thiara.

Το «803» μάλιστα του τίτλου αναφέρεται στα 803 δολάρια που κοστίζει το σακουλάκι (η λίβρα!), καθώς ο καφές παραείναι σπάνιος, έχοντας κυκλοφορήσει σε μόλις 100 λίβρες. Η Klatch Coffee κατάφερε να εξασφαλίσει μόλις 10 λίβρες, καθώς όλες οι άλλες έκαναν αμέσως φτερά.

Εννοείται πως με τόσο μικρή ποσότητα, οι baristas της Klatch πρέπει να παραείναι προσεκτικοί με την ετοιμασία του βιολογικού και μονοποικιλιακού αυτού καφέ, που έρχεται συνοδεία με τα διαπιστευτήριά του για τις καλές πρακτικές της παραγωγής του.

Όσο για τον ίδιο τον Elida Geisha Natural, είναι μια σπάνια ποικιλία Arabica που έφτασε στον Παναμά από εργαστήριο της Κόστα Ρίκα, έχοντας τις ρίζες του στην Αιθιοπία