Το «μοναστήρι που επιπλέει» βρισκόταν κάποτε στη μέση ενός χωριού

Σήμερα έχει μετατραπεί σε νησί - Δείτε το βίντεο


ΚΟΣΜΟΣ
15:11
09/04/2019
Το «μοναστήρι που επιπλέει» βρισκόταν κάποτε στη μέση ενός χωριού
1
loading

Σε σύμβολο των υπό εξαφάνιση ακτών της Ταϊλάνδης αναδεικνύεται το «μοναστήρι που επιπλέει», στα νότια της πρωτεύουσας Μπανγκόκ και δυτικά των εκβολών του ποταμού Chao Phraya.

Ο ναός Ban Khun Samut Chin βρισκόταν κάποτε στη μέση ενός χωριού, αλλά σήμερα έχει μετατραπεί σε νησί λόγω του συνδυασμού της διάβρωσης των ακτών και της ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Τα μαγκρόβια δέντρα, που κάποτε παρείχαν φυσική προστασία απέναντι στη διάβρωση, χάνονται λόγω της εκβιομηχάνισης της αγροτικής παραγωγής και της ταχείας αστικοποίησης. Εθελοντές προσπαθούν να αποκαταστήσουν την πολύτιμη αυτή βλάστηση και να κατασκευάσουν φράγμα από μπαμπού για να προστατεύσουν την ακτογραμμή που υποχωρεί, ωστόσο έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν μόλις 6% του χαμένου εδάφους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως με τον ρυθμό που ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων και εντατικοποιούνται οι καταιγίδες, λόγω της κλιματικής αλλαγής, ίσως είναι πια πολύ αργά για την Ταϊλάνδη να σταματήσει τη διάβρωση των ακτών της και να σώσει κατασκευές όπως το εν λόγω μοναστήρι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar olymbitis

    Μοναστήρια έχουμε πολλά εδώ στην Ταιλάνδη. Ας χαθεί και ένα. Και τα ψάρια θέλουν τον θεό τους.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει