Μια συγκλονιστική στιγμή έζησαν όσοι αγαπούν την αρχαιολογία και τα μυστήριά της με τη ζωντανή μετάδοση από το Discovery Channel του ανοίγματος μιας σαρκοφάγου στην Αίγυπτο, η οποία θεωρείται ότι «έκρυβε» για αιώνες τη μούμια ενός υψηλόβαθμου ιερέα.

Όπως αναφέρει το People, Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι και εξερευνητές μπήκαν σε υπόγειους τάφους και δωμάτια στο Al-Ghorifa, που βρίσκεται νότια του Καΐρου. Οι ειδικοί ανέφεραν ότι η άριστα διατηρημένη μούμια που ανακάλυψαν ανήκει σε ιερέα του θεού Θωθ, ενώ στη σαρκοφάγο βρέθηκαν χρυσά ταφικά αντικείμενα.

«Ποτέ στα 50 χρόνια που είμαι αρχαιολόγος δεν έχω ζήσει μια τόσο σημαντική εμπειρία» δήλωσε ο αιγυπτιολόγος Dr. Zahi Hawass. «Τα ευρήματα εδώ είναι απολύτως ξεχωριστά και μοναδικά.

Η συγκεκριμένη νεκρόπολη αποτελούσε για τους αρχαιολόγους ένα μυστήριο πριν γίνουν οι ανακαλύψεις των ταφικών δωματίων, ανάμεσα στα οποία και ο τάφος του ιερέα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η μούμια ανήκει στον Irt Hrw, έναν από τους ανώτατους ιερείς του Θωθ, του θεού της σοφίας της Αιγύπτου, και βρίσκεται εκεί περίπου 2.500 χρόνια.

Στο σημείο ανακαλύφθηκε και ένας οικογενειακός τάφος με μούμια που ανήκει σε τραγουδιστή του ναού του θεού Θωθ, σύμφωνα με τις επιγραφές στη σαρκοφάγο. Μάλιστα στον συγκεκριμένο τάφο βρέθηκαν ένα αιγυπτιακό επιτραπέζιο παιχνίδι, τα υπολείμματα ενός σκύλου και τέσσερα άθικτα σκεύη για αποθήκευση ταριχευμένων οργάνων.

Δείτε το βίντεο: