Ένας 41χρονος άνδρας περιγράφει τη σχέση του με τη σύζυγό του με την οποία όπως λέει έχει να κάνει έρωτα 16 χρόνια. Παραδέχεται ότι πρόσφατα την απάτησε με μια συνάδελφό του η οποία ενδιαφέρεται για εκείνον και πως έχει μπει σε σκέψεις σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να μείνει στο γάμο του.

Όλα αυτά στη στήλη της Deidre Sanders στη Sun…

«Είμαι ένας άνδρας 41 ετών και η σύζυγός μου είναι 42. Είμαστε παντρεμένοι 19 χρόνια και έχουμε μια κόρη 16 χρόνων. Από τότε που γεννήθηκε δεν έχουμε κάνει σεξ.

Με τη γυναίκα μου ήμασταν μαζί για κάνα δυο χρόνια πριν το γάμο. Ήμασταν οι πρώτοι σεξουαλικοί σύντροφοι ο ένας του άλλου», λέει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

«Όταν γεννήθηκε η κόρη μου τα πράγματα άλλαξαν. Όλη η προσοχή στράφηκε πάνω της κάτι που κατανοώ. Όταν όμως ρωτούσα τη γυναίκα μου πότε θα είχαμε σεξουαλική επαφή ξανά μου απαντούσε “σύντομα” ή με έσπρωχνε. Ζούμε σαν αδέρφια πλέον. Κάνω αρκετές δουλειές στο σπίτι. Μαγειρεύω, καθαρίζω, πλένω, και σιδερώνω παρά το γεγονός ότι δουλεύω, για να της δείξω ότι την αγαπώ και με την ελπίδα πως κάποια μέρα θα κάνουμε σεξ ξανά».

Κάπου εκεί όμως προέκυψε η… Σειρήνα, μια νέα συνάδελφος που του έδειξε το ενδιαφέρον της και τον προσέγγισε ερωτικά.

«Μια νέα γυναίκα ήρθε για δουλειά στο γραφείο και γίναμε φίλοι. Είναι 38 και χωρισμένη. Είπε πως ποτέ δεν κοίταξε άλλον άνδρα μέχρι τη στιγμή που με γνώρισε. Μου ζήτησε να βγούμε ραντεβού, αλλά της αρνήθηκα. Συνεχίσαμε όμως να επικοινωνούμε στον εργασιακό χώρο. Όταν της είπα πόσο καιρό έχω να κάνω σεξ έπαθε σοκ. “Τι; Γιατί ζεις με αυτόν τον τρόπο;”, με ρώτησε. Υποθέτω πως ποτέ δεν το είχα σκεφτεί πραγματικά. Τις επόμενες εβδομάδες βλεπόμασταν εκτός δουλειάς και στη συνέχεια προχωρήσαμε τη σχέση μας. Το σεξ είναι υπέροχο».

Όσο για το μέλλον;

«Είναι διατεθειμένη να με περιμένει, αλλά δεν θέλω να αναστατώσω την οικογενειακή μου ζωή. Η κόρη μου μένει ακόμα μαζί μας αλλά όταν φύγει, τι μέλλον μπορώ να έχω με τη σύζυγό μου; Δεν μπορώ να αντέξω άλλα 20 χρόνια έγγαμου βίου χωρίς σεξ και χωρίς αγάπη».