Ένας 82χρονος πλέον Ιάπωνας θέλησε να ζήσει σαν τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Ναυαγός». Πριν από 29 χρόνια αποφάσισε να αυτοεξοριστεί στο Σοτομπαρίνι. Μέχρι σήμερα ζούσε εκεί, γνωρίζοντας την ομορφιά της φύσης και υπακούοντας στους νόμους και τους κανόνες της…

Ο «γυμνός ερημίτης», όπως είναι το παρατσούκλι του, βρίσκεται στο νησί, γυμνός, από το 1989 και ζει, ακολουθώντας τους κανόνες της φύσης, κάνοντας μόνο μία μικρή αναγκαστική παρασπονδία. Μεταφερόταν σε κοντινό νησί όπου έπαιρνε χρήματα για να αγοράσει νερό, μιας και στο δικό του νησί δεν υπήρχε πόσιμο αλλά και ρύζι για συμπλήρωμα φαγητού.

«Δεν θέλω να ακούω τι μου λέει η κοινωνία. Θέλω να ακολουθώ τους δικούς μου κανόνες. Τους κανόνες της φύσης. Τη φύση δεν μπορείς να τη νικήσεις, άρα πρέπει να την υπακούσεις. Αυτό έμαθα όσο είμαι εδώ και για αυτό έχω καταφέρει να επιβιώσω», είχε πει το 2012 όταν έγινε γνωστή η ιστορία του Μασαφούμι Ναγκασάγκι.

Το ταξίδι στο απομονωμένο νησί, ωστόσο, φτάνει στο τέλος μιας και οι αρχές της Ιαπωνίας θα τον αναγκάσουν να επιστρέψει στον πολιτισμό. Η αστυνομία εντόπισε τον ερημίτη σε κακή κατάσταση στο νησί και τον οδήγησε σε ένα κυβερνητικό σπίτι όπου και θα μένει από εδώ και πέρα.

Ο ίδιος πάλι δεν θέλει επουδενί να μείνει εκτός του νησιού του και ισχυρίζεται ότι απλά έχει γρίπη.