Τα ποπ κορν είναι… 1.000 ετών!

Τα απολάμβαναν οι κάτοικοι στα βόρεια παράλια του Περού


ΚΟΣΜΟΣ
10:05
20/01/2012
Τα ποπ κορν είναι... 1.000 ετών!
3
loading

Η απόλαυση του ποπ κορν έχει ηλικία 1.000 ετών! Σύμφωνα με νέα έρευνα, η γευστική λιχουδιά είχε ανακαλυφθεί, τουλάχιστον πριν από 1.000 χρόνια, από κατοίκους στα βόρεια παράλια του Περού.

Σύμφωνα με ερευνητές, απομεινάρια καλαμποκιών, που ανακαλύφθηκαν σε μια αρχαία τοποθεσία του Περού, καταδεικνύουν ότι τα χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν αλεύρι και ποπ κορν, αναφέρει το BBC.

Μάλιστα, οι αρχαιολόγοι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον δήλωσαν πως πρόκειται για τα αρχαιότερα καλαμπόκια, που έχουν ανακαλυφθεί στη Νότια Αμερική, καθώς χρονολογούνται το 4.700 π.Χ.

Η έφορος του τμήματος Αρχαιολογίας του Νέου Κόσμου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στην Ουάσινγκτον, Dolores Piperno ανέφερε ότι ο αραβόσιτος πρώτο-καλλιεργήθηκε στο Μεξικό, τουλάχιστον 9.000 χρόνια πριν, από ένα άγριο χόρτο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα της ομάδας της, ο αραβόσιτος πρώτο-έφθασε στη Νότια Αμερική χιλιάδες χρόνια αργότερα, όπου εξελίχθηκε σε διάφορες ποικιλίες, που τώρα είναι κοινές στην περιοχή των Άνδεων. Η ομάδα της ανακάλυψε καλαμπόκι σε αρχαιολογικά σημεία στις περιοχές, Paredones και Huaca Prieta.

Παρ' όλα αυτά, η Piperno επισημαίνει ότι το καλαμπόκι δεν αποτελούσε σημαντικό διατροφικό στοιχείο εκείνη την εποχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Λύκος μονός

    Από ένα τυχαίο γεγονός, είναι πού πιθανό.

  2. avatar Horus

    Σε λίγο θα βρούν και το σινεμά!!! 😀

  3. avatar Horus

    Σε λίγο θα μας πουν οτι βρήκαν και σινεμά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει