Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, απηύθυνε μήνυμα στον πατέρα του Ισραηλινού δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται στη Γάζα εδώ και πέντε χρόνια, Νοάμ Σαλίτ, να «μοιραστεί την ελπίδα του» για την απελευθέρωση του γιού του και τον διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Μπεντζαμιν Νετανιάχου.

«Ο Πρόεδρος Σαρκοζί βεβαίωσε τον Νοάμ Σαλίτ ότι παρακολουθεί προσωπικά την υπόθεση σε συνεργασία με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου. Ο Νοάμ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, του είπε πως αισθάνεται ευτυχής, αλλά παραμένει επιφυλακτικός καθώς η απελευθέρωση του γιού του δεν είναι ακόμη γεγονός».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε χθες ότι το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς υπέγραψαν συμφωνία για την απελευθέρωση του Ισραηλινού δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται στη Γάζα εδώ και πέντε χρόνια.

Η είδηση της επικείμενης απελευθέρωσης του Γκιλάντ Σαλίτ, κινητοποίησε δεκάδες συμπαθούντες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρωθυπουργική κατοικία του Νετανιάχου, προκειμένου να εκφράσουν τη χαρά τους για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Το Ισραήλ ωστόσο, αρνήθηκε την απελευθέρωση του Παλαιστίνου αξιωματούχου Μαρουάν Μπαργκχουτί.