Τα αποτελέσματα της έρευνας μιας ομάδας οικονομολόγων από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Cornell έρχονται να διαψεύσουν το ρητό: «Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία».

Οι ερευνητές, ρωτώντας ένα σύνολο 2.500 ανθρώπων, ανακάλυψαν πως η συντριπτική πλειοψηφία τους θα προτιμούσε να δουλεύει σε κακές συνθήκες εργασίας για μεγαλύτερες απολαβές παρά σε μια βολική δουλειά με κανονικές απολαβές.

Συγκεκριμένα, στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν δύο περιπτώσεις: μία δουλειά με μισθό 50.000 λιρών τον χρόνο και «λογικά» ωράρια που θα του επιτρέπει να κοιμούνται 7μιση ώρες και μία άλλη με 90.000 λίρες ετήσιες απολαβές και μη βολικά ωράρια που θα τους επέτρεπε μόνο έξι ώρες ύπνου.

Ύστερα, οι ερευνητές τους ρώτησαν πρώτα ποια από τις δύο θα τους έκανε πιο ευτυχισμένους κι έπειτα ποια θα επέλεγαν αν έπρεπε να διαλέξουν εκείνη τη στιγμή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι περισσότεροι θα επέλεγαν τη δουλειά με τις περισσότερες απολαβές παρόλο που δεν θα τους έκανε πιο ευτυχισμένους.

Πολλοί από αυτούς επικαλέστηκαν ότι αυτή η δουλειά θα έκανε την οικογένειά τους πιο ευτυχισμένοι ενώ άλλοι υποστήριξαν πως θα απολάμβαναν το υψηλό στάτους που θα τους έφερνε και θα τους έδινε μεγαλύτερη θέληση για την επίτευξη στόχων ζωής.