Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνουν ανταποκρίσεις και κάνουν ρεπορτάζ οι δημοσιογράφοι στις εμπόλεμες ζώνες είναι τουλάχιστον αντίξοες. Ένας από αυτούς, ο Ahmad Darawsha από το Alaraby Television Network, έδινε ζωντανή ανταπόκριση από το Ashdod του Ισραήλ, όταν ένας ένστολος τον πλησίασε και άρχισε να τον απειλεί.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε το σκηνικό, ο άντρας πλησίασε αρχικά τον δημοσιογράφο, που εκείνη την ώρα ήταν συνδεδεμένος με το στούντιο και απαίτησε να μάθει τι έλεγε. Ο δημοσιογράφος του απάντησε ότι είναι σε ζωντανή σύνδεση, με τον ένστολο να επιμένει: «Δεν με νοιάζει! Πες μου τι λες!». «Λέω όσα κάνει ο ισραηλινός στρατός», απαντά με ψυχραιμία ο δημοσιογράφος. «Το καλό που σου θέλω, να λες καλά πράγματα. Το κατάλαβες; Όλοι αυτοί της Χαμάς πρέπει να σφαγιαστούν! Είμαι ξεκάθαρος;» καταγράφονται στην κάμερα οι απειλές του ενστόλου.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι η ισραηλινή αστυνομία παρακολουθεί τις αναμεταδόσεις και ότι ο άντρας τον πλησίασε με φωνές και απειλές. Εκείνη την ώρα, ο άντρας επιστρέφει και στέκεται ακριβώς μπροστά από την κάμερα φωνάζοντας: «Μισητοί! Θα ισοπεδώσουμε τη Γάζα!».

Δείτε το βίντεο:

@independent

An Israeli police officer threatened and screamed at a reporter live on air. Ahmad Darawsha from Alaraby Television Network was covering live on the ground in Ashdod, Israel, when a man, dressed like an officer approached him. “You better be saying good things. Understood?” the officer said. “All of these Hamas should be slaughtered. Am I clear?” #israel #palestine #reporter #press #police #gaza #hamas #fyp #foryou

♬ original sound – Independent

Η Επιτροπή Ελευθεριών του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων κάνει λόγο για 11 νεκρούς Παλαιστίνιους δημοσιογράφους και 20 ακόμη τραυματίες.