Αεροπορική εταιρεία της χρονιάς αναδείχθηκε η γερμανική Lufthansa στα βραβεία του κλαδικού περιοδικού Air Transport World που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη το βράδυ της 26ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μάλιστα, είναι η πρώτη χρονιά μετά από 14 συνεχόμενα έτη που ευρωπαϊκή εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Karen Walker, σχολίασε συγκεκριμένα για την «νίκη» της Lufthansa ότι «η συγκεκριμένη διάκριση αντανακλά την εντυπωσιακή μεταμόρφωση της εταιρείας και την αδιάκοπη δέσμευση της διοίκησης και των εργαζομένων της».

Κατά την βραδιά της 45ης απονομής των «ATW Airline Industry Achievement Awards», διακρίθηκαν, επίσης, η Air New Zealand στις κατηγορίες Eco-Airline of the Year και Passenger Experience Award, η Spirit Airlines παρέλαβε το βραβείο Value Airline of the Year, ενώ η AirBaltic διακρίθηκε ως Airline Market Leader.

Αεροδρόμιο της χρονιάς αναδείχθηκε το Dallas Fort Worth International, ενώ η Airbus βραβεύτηκε για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο Α220.