Μπορεί το καλοκαίρι να το αφήσαμε πίσω, αλλά και το φθινόπωρο προσφέρεται για μια εκδρομή σε ένα από τα όμορφα ελληνικά νησιά. Σίγουρα μερικά προσφέρονται πολύ περισσότερο από άλλα και έχουν τον αέρα της ησυχίας και της γαλήνης που θες να σου προσφέρει αυτή η εποχή.

Να φύγεις μακριά από τη βαβούρα του καλοκαιριού και να μπεις σε πιο ήρεμους ρυθμούς αλλά πάντα με συντροφιά τη γαλήνη της θάλασσας. Ένα τέτοιο νησί, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv που αξίζει να πας ένα σαββατοκύριακο του φθινοπώρου είναι η Ύδρα. Τα έχει όλα, είναι σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και το ότι θα περάσεις καλά είναι εγγυημένο.

Ύδρα: Το ιδανικό νησί για ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο

Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει στην Ύδρα είναι το πόσο γραφικό νησί είναι. Είναι αυτό που αισθάνεσαι πριν καν πατήσεις το πόδι σου στο νησί, ενώ βρίσκεσαι ακόμη στο πλοίο. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ερωτευμένων. Ξέρεις ότι με αυτή τη γραφικότητα θα περάσεις ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο.

Αν βρεθείς Σεπτέμβριο στην Ύδρα θα δεις την άλλη της πλευρά, τη λιγότερο τουριστική και την πιο ρετρό. Αυτή που γοήτευε ανέκαθεν τους καλλιτέχνες και έφταναν εκεί όλες τις εποχές του χρόνου για να περπατήσουν στα στενά της και να θαυμάσουν το απέραντο γαλάζιο της. Και σίγουρα θα κάνεις και εσύ και τα δύο από αυτά. Θα κολυμπήσεις, επίσης, σε καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Τα οποία να σημειώσουμε είναι ακόμη πιο ζεστά αυτή την εποχή του χρόνου.

Η Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού σε περιμένει, επίσης, και με αρκετά αξιοθέατα. Αρχικά σε όλες τις γωνιές του λιμανιού της Ύδρας θα δεις διάχυτη τη μακραίωνη ναυτική ιστορία της Ύδρας. Από κανόνια που ακόμη σημαδεύουν το Αιγαίο μέχρι προτομές ναυάρχων αλλά και σπίτια καπεταναίων. Εξάλλου σε αυτό το νησί δίπλα στην Αθήνα έζησαν επαναστάτες, όπως ο Μιαούλης και ο Κουντουριώτης.

Υπάρχει κάτι πιο γοητευτικό από το να περάσεις ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο γενόμενος ένα με αυτή την ιστορία; Στο νησί αυτό του Αργοσαρωνικού που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το Δελφίνι» με τη Σοφία Λόρεν. Σε αυτό το νησί που το αγάπησαν (και όχι άδικα) οι: Ωνάσης, Κάλλας, Ρεξ Χάρισον, Πήτερ Ουστίνωφ, Λέοναρντ Κοέν, Έρικ Κλάπτον, Ρόλινγκ Στόουνς… Μαζί και οι μεγάλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών: Πικάσο, Σαγκάλ, Μίλλερ.

Η Ύδρα τα έχει όλα για να σε παρακινήσει. Είναι δίπλα στην Αθήνα άρα προσφέρεται για δύο μόλις μέρες. Είναι ένας τόπος με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη ομορφιά η οποία εξακολουθεί να γοητεύει και μετά το καλοκαίρι.

Μην ξεχάσεις

  • Να δοκιμάσεις τα φημισμένα και νόστιμα αμυγδαλωτά.
  • Να επισκεφθείς οπωσδήποτε το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας. Λειτουργεί καθημερινά και προβάλλει σημαντικά μουσειακά κειμήλια, αρχειακό υλικό αλλά και μια βιβλιοθήκη με πολύτιμες εκδόσεις.