Η θερμική κάμερα δίνει τη δυνατότητα να δούμε πράγματα που είναι αόρατα με γυμνό μάτι, καθώς μπορεί να αποτυπώσει τη διαφορά θερμοκρασίας με τα ανάλογα χρώματα. Έτσι για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε εάν κάποιος είναι κρυμμένος πίσω από ένα θάμνο.

Παρά τις ενδιαφέρουσες χρήσεις, οι θερμικές κάμερες είναι συνήθως ογκώδεις και ιδιαίτερα ακριβές. Ωστόσο, μια εταιρεία από την Καλιφόρνια σχεδιάζει να κάνει σχετικά προσιτές τις θερμικές κάμερες, δημιουργώντας ένα αξεσουάρ κινητού τηλεφώνου.

Η Seek Thermal, είναι μια ελαφριά κάμερα 14 γραμ., συμβατή τόσο με iOS, όσο και Android συσκευές. Η κάμερα βρίσκεται μέσα σε μια θήκη μαγνησίου, η οποία συνδέεται μέσω USB με το smartphone.

Η εταιρεία προωθεί το νέο προϊόν με τη φράση «Δείτε το αόρατο», καθώς η κάμερα μπορεί να ανιχνεύει θερμοκρασίες από -40 έως 330 βαθμούς Κελσίου!

Η συσκευή λειτουργεί σε συνδυασμό με μια εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αλλάξει εύκολα μεταξύ κλασικής και θερμικής απεικόνισης, προσφέρει 4 διαφορετικά προφίλ μέτρησης θερμοκρασίας και μπορεί αυτόματα να επισημάνει αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε ένα προεπιλεγμένο θερμικό εύρος.

Όσο για την τιμή της, κοστίζει 199 δολάρια.