Η νέα κονσόλα της Microsoft, το Xbox One, θα υποστηρίζει 4Κ αλλά και 3D, όπως δήλωσε ο Larry Hryb.

Υπενθυμίζοντας εδώ ότι για τα 4K το ίδιο έχει αναφέρει και η Sony για το PS4 αλλά μόνο για τα βίντεο, o Hryb ήταν λιγότερο συγκεκριμένος. Δηλαδή, δεν ξεκαθάρισε αν πρόκειται μόνο για βίντεο ή και για τα βιντεοπαιχνίδια.

Με το σκεπτικό ότι λίγοι έχουν ακόμα τη χαρά να διαθέτουν μια τηλεόραση που υποστηρίζει τέτοια ανάλυση, συν φυσικά το γεγονός ότι το rendering μιας 3D engine ενός παιχνιδιού προϋποθέτει απίστευτη ισχύ που μάλλον καμία από τις δύο κονσόλες δεν διαθέτει, τότε και εδώ μιλάμε μόνο για βίντεο.

Ο ίδιος άνθρωπος συνέστησε υπομονή για το θέμα των used games, καθώς η Microsoft δεν έχει λάβει ακόμη τελικές αποφάσεις, κάτι που φάνηκε σε όλους με τόση σύγχυση που επικρατεί στο εν λόγω ζήτημα. Επίσης, άσχετο με τα προηγούμενα αλλά ο Phil Spencer δήλωσε ότι το Kinect θα πρέπει να είναι μονίμως συνδεδεμένο στο Xbox One.

Ο επικεφαλής των Microsoft Studios ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει το Xbox 360 στο άμεσο μέλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΕΑ υποστήριξε και αυτή ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Xbox 360, αλλά και το PS3, τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία.

Τέλος, επιστρέφοντας στο Xbox One, o Don Mattrick υπεραμύνθηκε της στρατηγικής που έχει χαραχθεί από την εταιρεία, ώστε η νέα κονσόλα να μην είναι backwards compatible σε οποιοδήποτε επίπεδο, games και περιφερειακά. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η λέξη backwards μιλάει από μόνη της και σημαίνει οπισθοδρόμηση.

Στη Microsoft, επιθυμούν να κοιτάξουν μπροστά και να φτιάξουν κάτι εντελώς καινούριο.

Πηγή: thegang.gr