proho.gr
H εφαρμογή Skype για την πλατφόρμα Windows Phone της Microsoft πλησιάζει. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Rick Osterloh, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην CES 2012 ότι η Microsoft «εργάζεται πάνω σε ένα προϊόν Windows Phone που θα βγει σύντομα». Η Microsoft, ως συνήθως, αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερώς τα σχέδιά της σχετικά με το Skype, το οποίο και απέκτησε τον Οκτώβριο.

Ο Joe Belfiore Joe της Microsoft, διευθυντής του προγράμματος Windows Phone, είχε υποσχεθεί ότι το Skype θα φτάσει στην πλατφόρμα στα τέλη του 2011. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αρχική έκδοση του Skype φαίνεται πως δεν θα αποτελεί μία ολοκληρωμένη ενσωμάτωση στα Windows Phone και ότι η Microsoft σχεδιάζει κάτι τέτοιο για την έκδοση «Απόλλων» και μετά.

Η πρώτη λοιπόν έκδοση της εφαρμογής για την πλατφόρμα θα αποτελεί μία ενδιάμεση λύση, μέχρις ότου βγει στην κυκλοφορία το Windows Phone «Apollo», κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα από την Microsoft, αλλά με το Mobile World Congress να έρχεται τον Φεβρουάριο και την υπόσχεση της εταιρείας που αναφέρθηκε παραπάνω, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το Skype για Windows Phone, μπορεί και να λανσαριστεί τον επόμενο μήνα στην Βαρκελώνη.