Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια επιβλητική εμφάνιση και επικράτησε με 84-72 της Φενέρμπαχτσε στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» στο Game 5 της σειράς τους για τα play-offs της Euroleague κι έκλεισε εισιτήριο για το Final 4 της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Κάουνας (19-21/5).

Μετά το ματς στήθηκε… ερυθρόλευκο πάρτι στο γήπεδο με τους διοικητικούς ηγέτες της ομάδας του Πειραιά, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, να μιλούν για τη μεγάλη επιτυχία και τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή στην τελική 4άδα της Euroleague.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία έχει πως για δεύτερη σερί χρονιά πάμε να πάρουμε την Euroleague. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι για αυτή την ομάδα», υποστήριξε αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και στη συνέχεια ο Γιώργος Αγγελόπουλους, τόνισε: «Για δεύτερη σερί χρονιά ελληνική ομάδα να πάει στο Final 4. Έχει να γίνει δέκα χρόνια, απ’ όταν το είχαμε κάνει πάλι εμείς. Είναι σημαντικό και δύσκολο και σπάνιο. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Πέρυσι τον αγγίξαμε τον τελικό. Δεν ήρθε, ελπίζω να πάμε μέχρι τέλους. Να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

«Το 8ο Final 4 επί των ημερών μας»

Έπειτα αναφέρθηκαν σε αυτό τον πετυχημένο κύκλο που έχει ανοίξει και πάλι ο Ολυμπιακός. «Τα ωραία πράγματα είναι την επόμενη εβδομάδα. Εκεί είναι ο στόχος μας τώρα. Η ομάδα έχει συνέχεια. Είναι το 8ο Final 4 επί ημερών μας, από το 2009, το έκτο από το 2012», είπε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια και οι κατακτήσεις τίτλων. Ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιο φαινόμενο, παίζει με μπάτζετ 2-3 φορές μικρότερο από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές ομάδες και καταφέρνουμε να είμαστε πρώτοι. Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό επίτευγμα».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπους υπογράμμισε την πίστη που έχει η διοίκηση στην ομάδα. «Ο κορμός πρέπει να μείνει ο ίδιος για να συνεχίσουμε στην ελίτ», δήλωσε, διότι «οι διαφορές στο μπάτζετ υπάρχουν. Η Φενέρ δεν ήταν για όγδοη, έγινε μια τιτανομαχία αλλά η Φενέρ έχει άλλο ειδικό βάρος. Η Μονακό ήταν μια ομάδα καινούργια. Η Φενέρ έχει πάρει ευρωπαϊκούς τίτλους. Χάσαμε το 2017 στην έδρα τους αλλά φέτος το πέμπτο παιχνίδι ήταν στην έδρας μας».

«Ομάδα που αξίζει την κορυφή»

«Είμαστε μια ομάδα που αξίζει την κορυφή. Αξίζαμε, περάμε πολλά και υπάρχει τρομερή δίψα. Μέχρι τέλους και ακόμα παραπάνω», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος σε ερώτηση για το αν αυτή η ομάδα είναι μια συμφωνική ορχήστρα ή πεινασμένα σκυλιά. «Εγώ προτιμώ τα πεινασμένα σκυλιά», ομολόγησε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

«Φέτος είναι άλλη χρονιά. Άλλες ομάδες. Ξέρει η ομάδα τι θα κάνει. Το έχουμε δείξει όλη τη σεζόν πως παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ, το έχουν παραδεχτεί όλοι προπονητές και παίκτες. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο Κάουνας και αν θα τα καταφέρουμε αλλά η αποδοχή που έχει η ομάδα μας είναι κάτι συγκλονιστικό», συνέχισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.