Επιστροφή στις νίκες και στα χαμόγελα για την ΑΕΚ, η οποία υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε με 2-0, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μάνταλο που μπήκε αλλαγή στο 67′ και άνοιξε το σκορ στο 69′, ακριβώς την ώρα που στις εξέδρες άρχιζαν να δυσανασχετούν για την απόδοση της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη. Ο Ανσαριφάρντ κλείδωσε το τρίποντο για τους κιτρινόμαυρους που παραμένουν στην 3η θέση, ενώ οι Ηπειρώτες παρέμειναν στην 4η, την οποία μοιράζονται με τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν μια άστοχη κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 2′ μετά το κόρνερ του Άμραμπατ και τους φιλοξενούμενους να έχουν διπλή ευκαιρία στο 5′, όταν έκλεψαν τη μπάλα και βγήκαν γρήγορα μπροστά με τον Περέα στον οποίο είπε «όχι» ο Ανέστης, όπως έκανε και στον Οικονομόπουλο στην επαναφορά.

Ήταν μια φάση που προήλθε από το πρέσινγκ των παικτών του ΠΑΣ, με τους κιτρινόμαυρους να δυσκολεύονται αρκετά στο να κυκλοφορήσουν τη μπάλα ή στο να ανοίξουν την άμυνα, όταν κατάφερναν να την κυκλοφορήσουν. Σταδιακά, όμως, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους και μετέφεραν το παιχνίδι προς την περιοχή των Ηπειρωτών, έχοντας στο 32′ και ένα σουτ του Ανσαριφάρντ που έφυγε άουτ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 37′, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ρότα αλλά αστόχησε, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο 42′ για ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Καραχάλιο, με τον διαιτητή να μην υποδεικνύει κάτι όμως και το VAR να μην τον καλεί για να ξαναδεί τη φάση.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, έκλεισε με νεύρα για την Ένωση, για την οποία σκόραρε στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48′ ο Τσούμπερ αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πατούσε καλύτερα και ήταν αυτή που έψαχνε περισσότερο το γκολ, με τον Βράνιες να αστοχεί με κεφαλιά στο 56′ ενώ το σουτ του Γκαρσία εντός περιοχής στο 58′ σταμάτησε στο… κεφάλι του Παντελάκη, για να δώσει τελικά τη λύση ο Μάνταλος.

Ο διεθνής επιθετικός μέσος μπήκε στο ματς ως αλλαγή (αντί του Τσούμπερ) στο 67′ και δύο λεπτά μετά με ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ρότα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, μετατρέποντας σε πανηγυρισμούς το «ΑΕΚ, ΑΕΚ παίξε μπάλα ΑΕΚ», που ακουγόταν από τις εξέδρες ένα λεπτό νωρίτερα.

Αυτό ήταν… Το άγχος των γηπεδούχων έφυγε, οι φιλοξενούμενοι όσο κι αν ήθελαν δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά και τελικά στο 88′ ο Ανσαριφάρντ με πλασέ από κοντά μετά το λάθος του Λώλη, έκανε το 2-0 και κλείδωσε το τρίποντο για την Ένωση.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (90′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (92′ Τάνκοβιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι (66′ Ρίζος), Οικονομόπουλος (81′ Μπρένερ), Στάνκο, Καραχάλιος (81′ Λώλης), Λιάσος (81′ Μορέιρα), Ντομίνγεθ (90′ Μίνα), Περέα.