Το ξεκίνημα του Ατρόμητου στο φετινό πρωτάθλημα ήταν τόσο άσχημο ώστε μέχρι και σήμερα (4/12), πριν την έναρξη του παιχνιδιού, να είναι στην τελευταία θέση, με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην προτελευταία. Μετά το 90λεπτο, όμως, οι θέσεις αντιστράφηκαν, αφού οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 4-1 και ελπίζουν πως αυτή τη φορά θα δώσουν συνέχεια στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα και θα ανέβουν αρκετά στη βαθμολογία.

Η ευκαιρία με το πλασέ του Σπιριντόνοβιτς που έφυγε άουτ στο 4′ ήταν απλά η προειδοποίηση από την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 9′ ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης… έβγαλε τετ α τετ τον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος αυτή τη φορά, έστω και με τη βοήθεια του δοκαριού, βρήκε στόχο (1-0). Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ αλλά ο Κουλούρης δεν τελείωσε σωστά τη φάση.

Στο 14′, πάντως, θα μπορούσε να έρθει και η ισοφάριση των φιλοξενούμενων, αφού ο Άλβες είχε δοκάρι με πλασέ από το ύψος της περιοχής, για να γίνει τελικά το 1-1 στο 18′ με εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν μετά το χέρι του Χατζηισαΐα σε γύρισμα του Ιωαννίδη. Εξέλιξη που επηρέασε τον Ατρόμητο, ο οποίος χρειάστηκε… λίγη ώρα για να ξαναπάρει μπρος.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ανέβασε την απόδοσή της μετά το ημίωρο και στο 40′ πήρε και πάλι το προβάδισμα με το ωραίο γκολ του Μουνίθ από το ύψος της περιοχής (2-1). Και πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να βάλουν και τρίτο γκολ, αφού είχαν διπλή ευκαιρία με Χαρίση και Κουλούρη.

Φάση από τον αγώνα Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης

«Κλείδωσε» το τρίποντο με άλλα δύο γκολ

Μεγάλη ευκαιρία είχε και στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ατρόμητος, με το χαμένο τετ α τετ του Σπιριντόνοβιτς στο 48′, ενώ στο 59′ ήταν η σειρά του Βασιλαντωνόπουλου να πλησιάσει στο γκολ αλλά ο Κότσαρης απέκρουσε εντυπωσιακά. Όπως και να έχει, πάντως, το 3-1 δεν άργησε να έρθει…

Στο 64′ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Λισγάρα στον Κουλούρη και επιβεβαίωσε την απόφασή του μέσω VAR, δείχνοντας και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Απόλλωνα, με τον Κουλούρη να εκτελεί και να γράφει το 3-1. Και με τους φιλοξενούμενους να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους, ειδικά από τη στιγμή που έμειναν και με 10 παίκτες, ήρθε στο 75′ και το 4-1 από τον Κουλούρη (ξανά) μετά το γύρισμα του Μουνίθ, ενώ στο 93′, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Πισάνο πήγε για το 5-1 αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Στρούγγης, Χατζηισαΐας (80′ Ντένιτς), Μαυρομμάτης, Βασιλαντωνόπουλος, Σάλομον, Χαρίσης (80′ Παπαδόπουλος), Καστεγιάνο, Μουνίθ (80′ Μπεντινέλι), Σπιριντόνοβιτς (86′ Πισάνο), Κουλούρης (86′ Τζαβίδας).

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (46′ Ντεντάκης), Λισγάρας, Άλβες, Τουτουαρίμα, Σλίβκα, Φατιόν, Κάστρο, Φαν Λα Πάρα, Παμλίδης (46′ Ντάουντα), Ιωαννίδης (69′ Μαρτίνεθ).