Η συλλογή μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, το οποίο διεξάγεται στο Καζάν, συνεχίστηκε για την Άννα Ντουντουνάκη, η οποία κατέκτησε και το χάλκινο στα 50μ. πεταλούδα, κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Επιτυχία που ήρθε μία μέρα μετά το ασημένιο μετάλλιο που είχε κατακτήσει, επίσης με πανελλήνιο ρεκόρ, στα 100μ. πεταλούδα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε κάνει χρόνο 25.22, ο οποίος αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ, στον ημιτελικό και στον τελικό κατάφερε να πάει ακόμη πιο γρήγορα, αφού το χρονόμετρο έδειξε 25.09.

Επίδοση που έδωσε στη Ντουντουνάκη το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο μοιράστηκε με την Ιταλίδα Σίλβια Ντι Πιέτρο, αφού έκανε κι αυτή 25.09. Σε ό,τι αφορά τις πρώτες δύο θέσεις, πήγαν στη Σάρα Σιέστρεμ από τη Σουηδία, η οποία έκανε και ρεκόρ αγώνων με 24.50, και στη Μάαικε Ντε Βάαρντ από την Ολλανδία, η οποία έκανε 24.97.

Πέντε μετάλλια η Ελλάδα

Με το νέο μετάλλιο της Ντουντουνάκη η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Καζάν της Ρωσίας με πέντε μετάλλια, γεγονός που σημαίνει ότι η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.