Στις 12 Σεπτεμβρίου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η Αστυνομία δεν έδωσε την έγκρισή της για να πραγματοποιηθεί το ματς που θα κρίνει την κούπα στη Ριζούπολη και αυτό οδήγησε την ΕΠΟ να στραφεί στην επιλογή του Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο τελευταίος χρονικά τελικός της διοργάνωσης που είχε διεξαχθεί στο Πανθεσσαλοικό, τον Μάιο του 2017, είχε στιγματιστεί από σοβαρά επεισόδια και δεδομένα οι μνήμες που «ξυπνούν» στους φιλάθλους είναι αρκετά άσχημες.

Η απόφαση για να πραγματοποιηθεί ο τελικός στις 12 του μήνα λήφθηκε από κοινού από τις εμπλεκόμενες πλευρές, με παράλληλη πρόβλεψη να οριστεί το ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ «κιτρινόμαυρων» και «ερυθρόλευκων» την 1η αγωνιστική της Super League για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Έτσι, το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας αρχίζει κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου, με τον αγώνα των δύο φιναλίστ πιθανότατα να πηγαίνει για τις 15 Δεκεμβρίου. Οι υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας θα αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο 12 και 13/09.

Ουσιαστικά, η διοργανώτρια Αρχή υιοθέτησε μια από τις δύο προτάσεις που είχε καταθέσει ο ΟΦΗ σχετικά με την έναρξη της σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2019-2020 μεταξύ των ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., σύμφωνα με την από 42/31.08.2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., θα διεξαχθεί τo Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» Βόλου με ώρα έναρξης 21:00».