Το τέλος της συνεργασίας της με τον Κάρλο Αντσελότι ανακοίνωσε η Μπάγερν Μονάχου, λίγες ώρες μετά την ντροπιαστική για τη βαυαρική ομάδα ήττα με 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Η εξέλιξη αυτή θεωρούταν προδιαγεγραμμένη και πήρε επίσημη μορφή νωρίς σήμερα το απόγευμα.

«Έπειτα από μια εσωτερική ανάλυση στο Μόναχο, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, η Μπάγερν Μονάχου ανακοινώνει ότι σύλλογος λύνει τη συνεργασία του με τον προπονητή του, Κάρλο Αντσελότι, απόφαση που θα έχει άμεση ισχύ. Ο βοηθός προπονητή, Βίλι Σανιόλ, θα αναλάβει προσωρινά τα ηνία της ομάδας», αναφέρεται σχετικά.

«Οι εμφανίσεις της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες μας. Το παιχνίδι με την Παρί έδειξε ότι έπρεπε να βγάλουμε άμεσα συμπεράσματα. Ο Σαλιχάμιτζιτς, εγώ και ο Κάρλο είχαμε μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας του ανακοινώσαμε την απόφασή μας. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και να δηλώσω τη λύπη μου για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Κάρλο είναι φίλος μου και θα παραμείνει φίλος, αλλά έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση για το καλό της Μπάγερν. Τώρα, περιμένω να αποδειχθεί θετική εξέλιξη και να κάνουμε καλές εμφανίσεις, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας», ήταν η δήλωση του προέδρου, Καλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Σύμφωνα με το Skysports σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση που μέχρι πρόσφατα είχε ο Αντσελότι, θέτει ο Τόμας Τούχελ, που είναι άνεργος μετά το τέλος της περασμένης σεζόν με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.