Σε αλλεπάλληλα ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια υποβαλλόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, άλλοτε αιφνιδιαστικά και επικίνδυνα χτυπήματα, άλλοτε καψώνια και προσβολές.

Με την πολύκροτη υπόθεση να ρίχνει σήμερα αυλαία, καθώς αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τους εννέα κατηγορούμενους, ο μάρτυρας και ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων του Αντέννα τα φοβερά που υπέμενε ο άτυχος 20χρονος στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, όπως τα περιέγραψαν οι ίδιοι οι συμφοιτητές του.

«Οι φοιτητές μας ανέφεραν το κρέμασμα από το παράθυρο από τον δεύτερο όροφο, τον χτυπούσαν με μήλα στο κεφάλι- κάτι πολύ επικίνδυνο, είναι σαν να δέχεσαι πέτρα- τον κλείδωναν στην ντουλάπα, του έκλειναν το νερό, καθημερινά υπήρχαν ξυλοδαρμοί» περιγράφει ο κ. Βρόσγος. Αρχικά, όπως λέει, υπήρχε φόβος από την πλευρά των φοιτητών και «ομερτά», δεν άνοιγαν εύκολα τα στόματα. «Σιγά σιγά κάποια παιδιά ξεθάρρεψαν κι έτσι συλλέξαμε κάποια στοιχεία» σημειώνει.

Πριν από λίγα 24ωρα, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή των 8 από τους συνολικά 9 νεαρούς Κρητικούς, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση. O εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί ο ένας εκ των κατηγορουμένων.